Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υποβολή αιτήματος για βελτιώσεις στην αγροτική οδοποιΐα στις περιοχές Βάλτου και Άριος – Πλατέος

Ο Δήμαρχος υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, αιτήματα ένταξης έργων στην προσέγγιση LEADER του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013, για βελτιώσεις στην αγροτική οδοποιΐα στις περιοχές Βάλτου και Άριος – Πλατέος.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ

Αντικείμενο του αιτήματος χρηματοδότησης για παρεμβάσεις στο Βάλτο είναι οι εργασίες βελτίωσης της βατότητας των κεντρικών δρόμων της περιοχής αναδασμού στις Τ.Κ. Αντικαλάμου – Ασπροχώματος και Σπερχογείας που βρίσκονται νότια της Ε.Ο. Ασπροχώματος – Μεσσήνης – Πύλου και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί.
Θα γίνει, επίσης, βελτίωση βατότητας της οδού προς το πρώην εργοστάσιο Φρέντζου (βόρεια είσοδος), από την συμβολή της με τον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού (κλάδος κόμβου Praktiker έως κόμβο Αεροδρομίου) .
Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 226.500,00 € με το ΦΠΑ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΙ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥ

Στο Πλατύ η παρέμβαση αφορά στην οδό που έχει ως αρχή τον κεντρικό δρόμο πρόσβασης του οικισμού από Άγιο Κωνσταντίνο με κατεύθυνση βορειοανατολικά έως τη βιοτεχνία MODE-SHOP Μέλιος στη θέση Ράχες, καθώς και στους παράπλευρους δρόμους στην περιοχή Αναδασμού, δυτικά της οδού όπου διεξάγονται οι ιπποδρομιακοί αγώνες, βόρεια του οικισμού, έως τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Στον Άρι η παρέμβαση αφορά σε δύο δρόμους στις περιοχές Αναδασμού πλησίον των ποταμών Παμίσου και Άρι πριν την είσοδο του οικισμού μεταξύ Αεροδρομίου και Τοπικής Κοινότητας, που έχουν ως αρχή την 3η επαρχιακή οδό Θουρίας – Άριος – Τριόδου κ.λπ., από τη συμβολή της με τις σιδηροδρομικές γραμμές, με κατεύθυνση βορειοδυτικά προς τον ποταμό Πάμισο έως την αγροικία Λιάσκου Παναγιώτη στην περιοχή Καβρογάδες, καθώς και στην κάθετο ανατολικά της 3ης επαρχιακής πριν τα όρια του οικισμού προς τη ζώνη Αναδασμού του ποταμού Άρι, σε μήκος 430,00 μέτρων, στην περιοχή Βαρκά.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 201.500,00 €.

upografi-aitimatos-gia-erga-asfaltostrosewn-valto-kai-platu_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech