Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Λαμπρές ιερές πανηγύρεις στη Μονή Δήμιοβας και σε Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας

Πάνδημος υπήρξε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, σε Ιερές Μονές και Ενοριακούς Ιερούς Ναούς, με τη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών, οι οποίοι κατέκλυσαν την περιοχή μας.

Στην Ιερά Μονή Δήμιοβας, στο Καλάθιο όρος, τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία το πρωί της 15ης Αυγούστου και, ακολούθως, με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας να παιανίζει, πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας με το Χριστό στο χώρο πέριξ του Μοναστηριού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως Γαβριήλ (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).

dimiova  7

Επίσης, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας λάμπρυνε με την παρουσία της και τις μουσικές της την πανήγυρη στο Πλατύ, την παραμονή της εορτής, κατά την περιφορά της Ιερής Εικόνας.

dimiova  2

ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ

Ανήμερα την εορτή, διοργανώθηκαν ιπποδρομίες στο Πλατύ, από το Σύλλογο Φιλίππων Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος βοήθησε οικονομικά και με την παροχή προσωπικού και μέσων για την προετοιμασία και διενέργειά της εκδήλωσης.

ippodromies plati 15 08 2015 2

Έτρεξαν καθαρόαιμοι ίπποι από την περιοχή αλλά και, ευρύτερα, από την περιφέρεια της Μεσσηνίας. Επίσης, έγινε επίδειξη υπερπήδησης εμποδίων από τη Σχολή του κ. Δρούγα.
Ο Σύλλογος Φιλίππων τίμησε το Δήμαρχο, απονέμοντάς του πλακέτα, για τη φροντίδα του Δήμου όσον αφορά στη διενέργεια ιππικών αγώνων στο Πλατύ κατά τις εορτές του Αγίου Γεωργίου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και για τη δημιουργία ιππικού κέντρου σε αυτήν την Τοπική Κοινότητα, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής.
Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης των ιπποδρομιών που τελούνται, επισημαίνοντας πως με τη δημιουργία ιππικού κέντρου θα αναβαθμισθεί αυτό το σημαντικό «περιουσιακό στοιχείο για το Πλατύ», όπως χαρακτήρισε τις ιπποδρομίες.

dimiova__1.jpgdimiova__2.jpgdimiova__3.jpgdimiova__4.jpgdimiova__5.jpgdimiova__6.jpgdimiova__7.jpgippodromies_plati_15_08_2015_2.jpgplaty_litanefsi_eikonas_1.jpg

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech