Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, για να μαθαίνουν οι νέοι πώς ζούσαν οι παλιότεροι

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, δημιουργήθηκε, με είδη που μαζεύει από νέος ο δημοτικός υπάλληλος Νίκος Κισκήρας, το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, με την ονομασία «Ανέμη και Ροδάνι». Περίπου 500 αντικείμενα που παρουσιάζονται σε αυτό, δίδουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να πάρει μιαν ιδέα του τρόπου με τον οποίο ζούσαν μέχρι πριν λίγα χρόνια οι πρόγονοί μας, αλλά και πολλοί σύγχρονοι, σε μια κοινωνία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τις ανέσεις του, χωρίς τρεχούμενο νερό και χώρους υγιεινής στο σπίτι, χωρίς αγροτικά μηχανήματα και σχετικές ευκολίες κατά την καλλιέργεια της γης και τη συγκομιδή των καρπών.

Το Μουσείο στεγάζεται στο κτήριο που βρίσκεται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο χώρο των εκδηλώσεων στην πλατεία Ευκαλύπτου, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα, Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, το Μουσείο και τα είδη του, διαρθρωμένα σε θεματικές ενότητες σε χώρο περίπου 140 τετρ. μέτρων, παρουσιάσθηκαν στους δημοσιογράφους, ενώ θα ακολουθήσουν στο προσεχές διάστημα τα εγκαίνια και αυτό θα καταστεί επισκέψιμο.
Τα είδη που παρουσιάζονται στο Μουσείο έχει συγκεντρώσει ο Νίκος Κισκήρας, ενώ ορισμένα από αυτά του παραχώρησαν 25 φίλοι του.

laografiko_mouseio_kiskira_1.JPGlaografiko_mouseio_kiskira_2.JPGlaografiko_mouseio_kiskira_3.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech