Λαμπρές ιερές πανηγύρεις το Δεκαπενταύγουστο

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου και η εις ουρανόν μετάστασή Της σε όλη την έκταση του Δήμου Καλαμάτας, σε Μοναστήρια και Εκκλησιές, με αθρόα συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών, οι οποίοι κατέκλυσαν την περιοχή μας.
Στην Ιερά Μονή Δήμιοβας, στο Καλάθιο όρος, τελέσθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία το πρωί της 15ης Αυγούστου και, ακολούθως, με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας να παιανίζει, πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας με το Χριστό στο χώρο πέριξ του Μοναστηριού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως Γαβριήλ (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας).
 
g
 
 
Επίσης, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας λάμπρυνε με την παρουσία της και τις μουσικές της την παραμονή της εορτής, τις πανηγύρεις στο Πλατύ και στον Άρι.
 
ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ
 
l
 
Ανήμερα την εορτή, διοργανώθηκαν ιπποδρομίες στο Πλατύ, από το Σύλλογο Φιλίππων Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος βοήθησε οικονομικά και με την παροχή προσωπικού και μέσων για την προετοιμασία και διενέργειά της εκδήλωσης.
Έτρεξαν καθαρόαιμοι ίπποι από την περιοχή αλλά και, ευρύτερα, από την περιφέρεια της Μεσσηνίας και από το Μεσολόγγι. Στην 1η ιπποδρομία νικητής ήταν ο ίππος Καπετάν Γρηγόρης, στη 2η ο Νταϊβερτίτο και στην τρίτη ο ίππος Πόμερολ. Στον τελικό, που διεξήχθη μεταξύ των νικητών, επικράτησε ο ίππος Νταϊβερτίτο.
 
a_Medium.jpgb.jpgc_Medium.jpgd.jpge.jpgf.jpegg.jpgk.jpgl.jpg

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud