Η εξόδιος ακολουθία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Καρατζέα

Πλήθος κόσμου, από την Καλαμάτα, τη Μάνη και άλλες περιοχές, αποχαιρέτησε τον αποβιώσαντα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Παναγιώτη Καρατζέα, το απόγευμα της Παρασκευής 17 Αυγούστου 2018. Η νεκρώσιμος ακολουθία, στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς, εψάλη στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, παρουσία αιρετών της Βουλής και της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, καθώς και της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οδοντίατρος το επάγγελμα, απεβίωσε αιφνίδια ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ
ΤΟΥ Π. Ε. ΝΙΚΑ

DSCN0740 Medium

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας εξεφώνησε επικήδειο λόγο, στον οποίον ανέφερε τα εξής:
«Με τον Τάκη Καρατζέα καθήσαμε για έξι χρόνια στο ίδιο έδρανο και σε απόσταση 40 εκατοστών μεταξύ μας, για πολλές δεκάδες ώρες, στις πολύωρες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας. Παρακολουθώντας τον κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Προέδρου του μεγαλύτερου συλλογικού οργάνου της Μεσσηνίας, εκτίμησα τη διαρκή αγωνία του για την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων με τη σωστή διαδικασία, τη συνεργασία, τη συναίνεση και τον αλληλοσεβασμό. Ο αείμνηστος Πρόεδρος πιστώνεται την ολοκλήρωση του συνόλου των συνεδριάσεων της εξαετίας, στις οποίες προήδρευσε, με προφανή και ευεργετικά αποτελέσματα για το Δήμο μας.
Ευτύχησα και ευτυχήσαμε όλοι οι συνεργάτες να είμαστε μαζί για πολλά χρόνια και εκτίμησα και εκτιμήσαμε τη συνέπεια στις ιδέες και τις απόψεις, για τα μεγάλα θέματα της πατρίδος και της κοινωνίας μας, αλλά και την ακλόνητη πίστη του Προέδρου μας στο ομαδικό πνεύμα, τη συναντίληψη και την ενότητα της ομάδος.

«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

DSCN0743 Medium

Ο Πρόεδρος ή ο γιατρός ή απλά ο Τάκης, όπως τον αποκαλούσαμε, είχε αλάνθαστο πολιτικό αισθητήριο, επικοινωνούσε άριστα με τον κόσμο, συμπεριφερόταν πάντοτε με οικειότητα και χαμόγελο. Βασικό, επίσης, χαρακτηριστικό του ήταν το χιούμορ, ο αυτοσαρκασμός, το αθώο πείραγμα, η αισιόδοξη άποψη για τη ζωή, η θετική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε στις κοινωνικές συναναστροφές.
Ο γιατρός Καρατζέας υπήρξε, επίσης, και ως επιστήμονας, ως επαγγελματίας και ως υπηρεσιακός παράγοντας, συστηματικός, σοβαρός, υπεύθυνος, ανιδιοτελής, με κοινωνική προσφορά και αναγνώριση. Ως γιατρός ήταν πάντοτε παρών όποτε καλείτο στο έκτακτο περιστατικό και συχνά πρόσφερε ανιδιοτελώς ιατρικές υπηρεσίες σε φτωχούς ανθρώπους. Ως υπηρεσιακός παράγοντας - ελεγκτής ιατρός - συνεργάσθηκε αρμονικά, αποτελεσματικά και πάντοτε στο πλαίσιο του Νόμου με ασθενείς, γιατρούς, φαρμακοποιούς και τους παράγοντες του Συστήματος Υγείας, για πολλές δεκαετίες.
Ο αγαπητός μας Πρόεδρος είχε παντού και μόνο φίλους. Ουσιαστικές φιλίες, που κρατούσε για δεκαετίες, φιλίες με ανθρώπους κάθε μορφωτικού επιπέδου και από κάθε πολιτικό και ιδεολογικό χώρο, φιλίες με απλούς καθημερινούς ανθρώπους, που είχε στηρίξει και εξυπηρετήσει με τις διάφορες ιδιότητές του. Απ' όλους τους φίλους του θα λείψει και το κενό του θα ΄ναι δυσαναπλήρωτο.
Ο Παναγιώτης αγαπούσε την οικογένειά του, φρόντιζε και στήριζε με μοναδικό τρόπο και κατά τη μανιάτικη συνήθεια τα παιδιά του, ήταν πάντοτε δίπλα στην Εκκλησία και τους λειτουργούς της και γνώριζε από στήθους τους ψαλμούς και το λόγο όλων των ιερών ακολουθιών, κάτι που αποτελούσε καρπό της μαθητείας του δίπλα στο μεγάλο Δεσπότη κυρό Χρυσόστομο Δασκαλάκη.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος Παναγιώτης Καρατζέας, φτωχό Μανιατόπουλο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, σπούδασε, καταξιώθηκε επιστημονικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, αυτοδιοικητικά, απόκτησε φίλους και κοινωνική αναγνώριση, αγάπησε με πάθος την Καλαμάτα, το Δήμο μας και την Αυτοδιοίκηση, πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία, ακολουθώντας πάντοτε και παντού την ευθεία και ανηφορική οδό.
Αγαπητέ μας Πρόεδρε, αείμνηστε Τάκη Καρατζέα, αφήνεις για πάντα το έδρανό του Προέδρου, που με ευθύνη και συνέπεια τίμησες για μία εξαετία. Αφήνεις πίσω σου την αγαπημένη σου οικογένεια, τους συνεργάτες και τους πολυπληθείς φίλους σου. Αποχωρίζεσαι την Καλαμάτα που αγάπησες, που δεν την εγκατέλειπες ποτέ και στην οποία πρόσφερες πολύτιμες και πολύμορφες υπηρεσίες.
Σε λίγο θα σε δεχθεί η Καλαματιανή γη στην αγκαλιά της. Να ΄ναι ελαφρύ το χώμα σου!
Θερμά συλλυπητήρια στην Καίτη, το Νίκο, τον Κώστα και όλους τους συγγενείς σου!».
Ακολούθως, αποχαιρέτησε με επαινετικά λόγια τον τεθνεώτα η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

DSCN0778 Medium

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, το νεκροφόρο όχημα με τη σορό του εκλιπόντος πήρε το δρόμο για το Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, συνοδεία μεγάλου πλήθους.
Κατά την ταφή της σορού του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απέδωσε τιμές η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με ομόφωνη απόφασή του, απέτισε τιμή στον Παναγιώτη Καρατζέα με:
1. Την πραγματοποίηση της κηδείας του με δημοτική δαπάνη
2. Τη συμμετοχή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην εξόδιο ακολουθία, καθώς και την κατάθεση στεφάνων στη σορό του εκλιπόντος από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο
3. Τον κυματισμό μεσίστιας της σημαίας του Δήμου στο Δημαρχείο και τα Δημοτικά Κτήρια επί τριήμερο
4. Την ανάρτηση της φωτογραφίας του εκλιπόντος στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

DSCN0740_Medium.JPGDSCN0741_Medium.JPGDSCN0742_Medium.JPGDSCN0743_Medium.JPGDSCN0769_Medium.JPGDSCN0773_Medium.JPGDSCN0774_Medium.JPGDSCN0778_Medium.JPG

 

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud