Εγκαινιάσθηκε η πλατεία στ’ Αλώνια

Εγκαινιάσθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2018, η πλατεία στην Τοπική Κοινότητα Αλωνίων, μετά την πραγματοποίηση σε αυτήν έργου ανάπλασης από το Δήμο Καλαμάτας. Η παρέμβαση του Δήμου συνίστατο στη διαμόρφωση ενός κοινοχρήστου δημοτικού χώρου - πλατείας, συνολικού εμβαδού 330 τετρ. μέτρων, που βρίσκεται στο κέντρο των Αλωνίων. Σ’ αυτόν τον υπαίθριο χώρο διατηρήθηκε η μία και μοναδική στεγασμένη κατασκευή, η στάση για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ στη βορειοδυτική πλευρά της πλατείας. Στον αναπλασθέντα χώρο εγκαταστάθηκαν δημοτικός φωτισμός και αστικός εξοπλισμός (παγκάκια κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι, για την ανάπλαση της πλατείας, ο καταγόμενος από τ’ Αλώνια Αριστόδημος Μακρόπουλος προέβη σε δωρεά προς το Δήμο Καλαμάτας ενός οικοπέδου επιφάνειας 127,20 τετρ. μέτρων. Το συγκεκριμένο οικόπεδο συνόρευε με την πλατεία του χωριού, η οποία με αυτόν τον τρόπο επεκτάθηκε. Τον πρόσθετο χώρο ο δωρητής αγόρασε, επιθυμώντας να τον δωρίσει στο Δήμο Καλαμάτας. 
Ο κ. Μακρόπουλος κατέβαλε, επίσης, τη δαπάνη για τους ιστούς και τα φωτιστικά σώματα, τα παγκάκια και τα δέντρα που φυτεύθηκαν στην πλατεία.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μακρόπουλο για τις ευεργεσίες προς την ιδιαίτερη πατρίδα του και του προσέφερε τιμητική πλακέτα, ενώπιον πλήθους κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί για την τελετή των εγκαινίων.
 
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud