Η 17η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο

Παρουσία πολλών εκατοντάδων φίλων του σύκου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Αυγούστου 2018, στον Πολύλοφο Μεσσήνης, η 17η Γιορτή Σύκου. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλές νοστιμιές φτιαγμένες με σύκο, ιδίως γλυκά, τιμώντας έτσι το πατροπαράδοτο, εύγευστο φρούτο της Μεσσηνίας

Στη Γιορτή Σύκου παρευρέθη ο Δήμαρχος, ο οποίος - σε χαιρετισμό του - επεσήμανε πως «τα χωριά μας άδειασαν και αυτό είναι το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα», προσθέτοντας ότι «πρέπει να υπάρξει συνειδητοποίηση του προβλήματος, ιδιαίτερα στην Αθήνα, διότι ο θάνατος της επαρχίας θα οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα την πατρίδα μας».
Ο Π. Νίκας συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Πολυλόφου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Θανάση Αναστασόπουλο «γι' αυτή τη μεγάλη Γιορτή, που διοργανώνει τόσα χρόνια, που δίνει ελπίδα στην αγροτιά, που δίνει ζωή σε όλη αυτή την περιοχή». Επίσης, συνεχάρη τη Συκική για την παρέμβασή της στην αγορά και επεξεργασία του σύκου.
Ο Δήμαρχος ζήτησε «να είμαστε αισιόδοξοι πως κάποτε, κάτι θα αλλάξει και τα αγροτικά θέματα θα έχουν προτεραιότητα», τονίζοντας ότι «όποτε η Ελλάδα ήταν σε κρίση οικονομική, η αγροτιά και ο πρωτογενής τομέας την έβγαζαν από την κρίση».

1.jpg2.jpg3.jpg

 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud