Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών: θα προβάλει παγκοσμίως την Καλαμάτα

Μια εκδήλωση με 1.500 χορωδούς, μέλη 39 χορωδιών από 14 χώρες, που θα προβάλει παγκοσμίως την Καλαμάτα είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, που θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2015. Το Διαγωνισμό διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur και θα αποτελέσει όχι απλώς ευκαιρία αύξησης της τουριστικής κίνησης σε μια πολύ δύσκολη από οικονομικής πλευράς περίοδο, αλλά και ένα «παράθυρο» της Καλαμάτας στον κόσμο, ενώ θα προβάλει τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμά μας, τον τρόπο διατροφής και τα προϊόντα μας ανά την Υφήλιο.

 

ΤΑ SPOT ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στο Δημαρχείο, παρουσιάσθηκαν τα spot που ετοίμασε ο Δήμος Καλαμάτας για την προβολή των εκδηλώσεων, ένα ραδιοφωνικό, ένα για τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και ένα για το διαδίκτυο. Μπορείτε κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα να δείτε το spot για το διαδίκτυο. 

 {source}
<!-- You can place html anywhere within the source tags -->
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/P6RWYnMmjXA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe><script language="javascript" type="text/javascript">
    // You can place JavaScript like this
    
</script>
<?php
    // You can place PHP like this
    
?>
{/source}

 

Π. ΝΙΚΑΣ: Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΞΕΠΕΡΝΑ

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ

]Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Ξεκινά την επόμενη Τετάρτη μία εκδήλωση, για την οποίαν είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε όλοι υπερήφανοι - και εμείς και όσοι θα έχουν την ευθύνη του Δήμου στα χρόνια, τα οποία θα έρθουν - διότι η εκδήλωση αυτή θα γίνεται κάθε δυο χρόνια. Αναφέρομαι στη μεγάλη συνάντηση χορωδιών, μιαν εκδήλωση η οποία ξεπερνά τα όρια της πατρίδος μας. Είναι ίσως η σημαντικότερη πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες, μία συνάντηση χορωδιών από πολλές χώρες του κόσμου, από τη μία άκρη της Γης μέχρι την άλλη».

Ο Δήμαρχος απηύθυνε ευχαριστίες προς το συμπατριώτη μας Θανάση Ψαρούλη, τους δεκάδες εθελοντές, το Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Στάθη Γυφτάκη, που έχει την καλλιτεχνική φροντίδα μαζί με τα στελέχη της Interkultur, τον Πρόεδρο της ΚΕ «Φάρις» Θανάση Ηλιόπουλο και τα στελέχη του Δήμου, «διότι δεκάδες εργάσθηκαν γι’ αυτό το μεγάλο, το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, που θα μας κάνει υπερήφανους και μεθαύριο, αλλά – επαναλαμβάνω – και στο μέλλον κι έχει πολύ μεγάλη σημασία για το άλλο μεγάλο γεγονός, να είμαστε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MEGA

Σε 5 χώρους θα γίνουν οι εκδηλώσεις, θα είναι σχεδόν όλες δωρεάν εκτός από δύο, υπάρχει κι ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα (βιβλίο προγράμματος) και η προσπάθεια αυτή προβάλλεται στο πανελλήνιο από το κανάλι Mega, με συνδρομή Καλαματιανών, οι οποίοι υπηρετούν στο κανάλι αυτό και τους ευχαριστώ δημόσια.

Ζητώ μία προσπάθεια απ’ όλους τους συμπολίτες, ώστε η πόλη μας να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, διότι η προβολή της Καλαμάτας δε θα είναι μόνο πανελλαδική ή πανευρωπαϊκή, θα είναι παγκόσμια. Είναι ένα γεγονός που ενδιαφέρει όσους ασχολούνται με τη χορωδιακή μουσική σε επίπεδο παγκόσμιο».

Ο Δήμαρχος προσέθεσε κάτι σημαντικό: «Θα έχουμε περίπου 8.000 διανυκτερεύσεις σε μία δύσκολη τουριστικά περίοδο. Βεβαίως, εκτός από τα ξενοδοχεία, σκεφθείτε πόσα άλλα επαγγέλματα θα ωφεληθούν από την παρουσία τόσων ανθρώπων στην πόλη της Καλαμάτας».

 

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε πως η διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καλαμάτα αποτελεί «μια μεγάλη πρόκληση για μας, διότι για πρώτη φορά διοργανώνεται στην πόλη μας μια εκδήλωση με τόσο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων».

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέλυσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που συνοψίζεται ως εξής:

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, στις 17.00, με μεγάλη παρέλαση των χορωδιών από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής μέχρι την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Στην Πλατεία θα διεξαχθεί εκδήλωση καλωσορίσματος, με μουσικό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια και ώρα 21.00, η Καλαμάτα θα έχει την ευκαιρία να δείξει στους φιλοξενούμενους τον τόπο και τον πολιτισμό μας, στην Τέντα, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία έναρξης. Στη συναυλία αυτή θα τραγουδήσουν και ξένες χορωδίες, ενώ προβλέπεται επισκέπτες και οικοδεσπότες να τραγουδήσουν και μαζί!

Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός, στο Μέγαρο Χορού και στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, πλαισιωμένος από Συναυλίες Φιλίας, στις οποίες θα τραγουδούν ελληνικές και ξένες χορωδίες, καθώς και από δύο συναυλίες gala, στο Μέγαρο Χορού, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 22.00 και την Παρασκευή 16 του μήνα, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα (οι δύο συναυλίες gala θα έχουν εισιτήριο). Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως η προπώληση θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη και κάλεσε το κοινό να εξασφαλίσει έγκαιρα εισιτήριο, καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Είπε, ακόμη, ότι στις εκδηλώσεις θα περιλαμβάνονται και αυτοσχεδιασμοί, καθώς πολλές χορωδίες θέλουν να βγουν στους δρόμους και να τραγουδήσουν.

Το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, σε συνεννόηση με το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, θα διεξαχθεί το κομμάτι του διαγωνισμού που είναι αφιερωμένο στη θρησκευτική μουσική.

Και το βράδυ, στις 21.00, στην Τέντα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και βραβεύσεων.

Στο τέλος του κειμένου, μπορείτε να βρείτε το συνεπτυγμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντική βοήθεια που θα προσφέρουν εθελοντές και τόνισε πως κάθε χορωδία θα έχει το συνοδό της. Ευχαρίστησε, δε, τους Στάθη Γυφτάκη, Κώστα Νικολέα και Αλέκο Μπουφέα για την καθοριστική συνεισφορά τους στα καλλιτεχνικά θέματα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

ΜΕ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης χαρακτήρισε το Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών «σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, με χορωδίες πολύ υψηλού επιπέδου», προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει από το παρελθόν να έχουν έλθει στην Καλαμάτα τέτοιες χορωδίες. Ανέφερε, ακόμη, ότι η Καλαμάτα είχε στο παρελθόν πολύ σημαντική χορωδιακή ζωή, αν και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια «σμίκρυνση μεγεθών».

Η διοργάνωση αυτή, παρετήρησε ο κ. Γυφτάκης, θα κάνει διάσημη την πόλη μας για τις ομορφιές της, αλλά και για την καλλιτεχνική παιδεία των κατοίκων της και «θα αποδείξουμε ότι η πόλη της Καλαμάτας, παρά το μικρό της μέγεθος, μπορεί να διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις».

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Επισημαίνεται ότι το 100 σελίδων βιβλίο προγράμματος, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, μπορεί κανείς να προμηθευθεί από το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην τιμή των 5 ευρώ. Στο καλαίσθητο αυτό έντυπο, μέσω του οποίου προβάλλεται και ο τόπος μας, ο πολιτισμός μας και τα προϊόντα του μόχθου των ανθρώπων της περιοχής μας, υπάρχει όλο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πληροφορίες για τις 39 χορωδίες από 14 χώρες που θα μετάσχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015.

 

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Οι χορηγοί είναι:

• το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια     ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

• το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων     ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

• η Περιφέρεια Πελοποννήσου     ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

• το τηλεοπτικό δίκτυο Mega, χορηγός επικοινωνίας σε πανελλαδικό επίπεδο

• το Praktiker

• η Alpha Bank

• ο Θανάσης Μαρτίνος

• το Μανιατάκειον Ίδρυμα.

 

exofyllo_.jpgfylladio_diagvnismou_xorvdivn_Medium.JPGMedium_1.JPGMedium_2.JPGMedium_3.JPGMedium_4.JPGprogramma069_Medium.jpg

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech