Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η διαχείριση των απορριμμάτων

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»:

«Ξεκλειδώνει», το έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Ηπείρου, ενώ δυσκολότερη εμφανίζεται η περίπτωση του έργου της Πελοποννήσου, για την οποία έχει ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση αλλά η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επιμένει ότι οι προβλέψεις εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ μακριά από την ευρωπαϊκή οδηγία.

Για την περίπτωση της Πελοποννήσου, ο κ. Τσιρώνης είπε χθες, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «μακάρι να αντιληφθούν οι ανάδοχοι τον νέο σχεδιασμό και να συναινέσουν επ' ωφελεία του Δημοσίου». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η εγγυημένη ποσότητα που έχει προϋπολογιστεί είναι μεγάλη, εξέφρασε ενστάσεις για τη διάρκεια των 28 ετών του ΣΔΙΤ και προσέθεσε ότι η χωροθέτηση που έχει γίνει είναι σε σημεία μακρινά κάτι που θα αυξήσει το κόστος των μεταφορικών που θα κληθεί να επωμιστεί ο δημότης.
Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι είναι σύμφωνος με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αρκεί αυτές να συνάδουν με τις κοινοτικές οδηγίες και τις ανάγκες μιας περιοχής: «Η έννοια του ΣΔΙΤ δεν είναι κάτι προβληματικό. Αποτελεί έναν εύλογο τρόπο για επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ έως τον ερχόμενο Απρίλιο εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί από όλες τις Περιφέρειες της χώρας τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων.
.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech