Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας στο Δημαρχείο

Σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, που την αποτελούσαν ο Χαράλαμπος Καλύβας Πρόεδρος, ο Κωνσταντίνος Πράττης Αντιπρόεδρος και η Σταματούλα Χριστοπούλου, μέλος, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου, με έμφαση σε δράσεις που θα προάγουν την εμπορική κίνηση ιδίως μετά τη λειτουργία του περιμετρικού, που θα οδηγήσει σε μείωση της διαβατικής διαμπερούς κινήσεως ανατολής – δύσεως μέσω του Ιστορικού Κέντρου.

Ο Π. Νίκας τόνισε πως η οδός 23ης Μαρτίου αποτελεί μνημειακό και επισκέψιμο χώρο, που θα αναβαθμισθεί μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Επίσης, ο γλύπτης Χρήστος Ρηγανάς προσφέρει δωρεάν τη μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Όθωνος. Οι σχετικές παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου, θα αποτελέσουν σοβαρές επενδύσεις κατά την περίοδο 2016 – 2017.

Τέλος, εν όψει της μεγάλης εορτής της Υπαπαντής, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι, σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θα δοθούν κατά την εορταστική περίοδο ελάχιστες άδειες πλανοδίων, κυρίως σε χειροτέχνες και σε πωλητές ειδών ευλαβείας, ενώ δεν θα τοποθετηθούν τα σπιτάκια που εγκαθίστανται στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου την περίοδο των Χριστουγέννων. Θα ρυθμισθεί, επίσης, το θέμα των λεωφορείων με επισκέπτες, όπως και πέρυσι.

POLITISTIKOS_SULLOGOS_ISTORIKOU_KENTROU_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech