Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 16 Φεβρουαρίου 2016

Στην υπ' αριθμ. 9/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Αποδοχή δωρεάς του γλύπτη – ζωγράφου Χρήστου Λάμπρου. Εγκρίθηκε, όσον αφορά σε έργο του που αναφέρεται στο χορό.
2. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων μηνός Δεκεμβρίου, οικον. έτους 2015, Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.
4. Επί της προδικαστικής προσφυγής κατά του όρου 16.2.β της διακήρυξης του διαγωνισμού «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση κόστους λειτουργίας». Η προσφυγή απορρίφθηκε.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

5. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για «Δαπάνες απομάκρυνσης από το Κ.Δ.Α.Υ. του υπολείμματος των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας». Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε διαγωνισμό προϋπολογισμού 25.215 ευρώ με το ΦΠΑ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

6. Κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Ασφάλιση μεταφορικών μέσων του Δήμου έτους 2016». Εγκρίθηκαν σχετικά με διαγωνισμό προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

parelasi karnabali

7. Επί του πρακτικού της επιτροπής διεξαγωγής πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη «Διοργάνωση 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού και Αποκριάτικων εκδηλώσεων Δήμου Καλαμάτας». Έγινε αποδεκτή η προσφορά της εταιρείας Γραφικές Τέχνες Παναγιώτης Δ. Δημόπουλος και Σία ΟΕ όσον αφορά σε εκτυπώσεις ύψους 3.683,85 ευρώ με το ΦΠΑ, καθώς και του Χρήστου Κουτσαϊμάνη, σχετικά με ηχητική κάλυψη, τοποθέτηση – επίβλεψη εξέδρας, τοποθέτηση – επίβλεψη πύργου ανυψώσεων φώτων και ηχείων κ.λπ. ύψους 33.000 ευρώ με το ΦΠΑ, ενώ απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας AG Group Security Γιαννακάς Α. για παροχή υπηρεσιών φύλαξης.

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ

8. Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με απ' ευθείας ανάθεση του έργου «Επισκευή εγκαταστάσεων κλειστού γυμναστηρίου Πολυκλαδικού Λυκείου». Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Παρ. Καλλιντέρης, που προσέφερε έκπτωση 30%, όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 12.500 ευρώ με το ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ. Οι παρεμβάσεις στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού περιλαμβάνουν χρωματισμούς, τοποθέτηση μεταλλικών θυρών από γαλβανισμένη λαμαρίνα, επενδύσεις τοίχων με πλακίδια, καθαιρέσεις, στεγανοποίηση ταρατσών, επισκευή κατακόρυφων στοιχείων σκυροδέματος, εργασίες γείωσης και υαλοπίνακες.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΒΕΡΓΑ

9. Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με απ' ευθείας ανάθεση του έργου «Τσιμεντόστρωση τμήματος οδού, από Σέλιτσα προς Άνω Βέργα». Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Παντεχνική Μεσσηνίας – Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ, κατόπιν κληρώσεως, καθώς η εταιρεία αυτή και ο Ιωάννης Π. Λαμπρόπουλος είχαν προσφέρει αμφότεροι έκπτωση 20%. Οι παρεμβάσεις έχουν προϋπολογισμό 12.500 ευρώ με το ΦΠΑ, η χρηματοδότηση προέρχεται από ΣΑΤΑ και αντικείμενό τους είναι η τσιμεντόστρωση του τμήματος από Σέλιτσα προς Άνω Βέργα, για ευχερή σύνδεση της κοινοτικής οδού με το νέο δρόμο Άνω – Κάτω Βέργας. Το τμήμα που θα τσιμεντοστρωθεί είναι σήμερα στρωμένο με υλικό οδοστρωσίας ΑΑΑ και η τσιμεντόστρωση θα καλύψει κατά πλάτος όλο το προσφερόμενο εύρος της οδού, ώστε αυτή να αποκτήσει επαρκές πλάτος για τη διασταύρωση των αυτοκινήτων

ano-kato-verga-

Υπενθυμίζεται ότι το έργο προϋπολογισμού 612.000,01 € με το ΦΠΑ, με τίτλο «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» - άξονας ΟΠΑΑΧ. Πρόκειται για σημαντικό έργο επί μήκους δρόμου 2.582 μέτρων, μετά την εκτέλεση του οποίου – σε συνδυασμό με την ανωτέρω τσιμεντόστρωση - δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Άνω Βέργας. Η διαδρομή συντομεύεται από 20 χιλιόμετρα σε 8, ενώ γίνεται και ασφαλέστερη. Το φυσικό αντικείμενο περιέλαβε τμηματική ισοπέδωση οδοστρώματος, τμηματικό καθαρισμό και διάστρωση περίσσιων υλικών εντός της υπάρχουσας τάφρου, υπόβαση από ΑΑΑ, κατασκευή επί όλου του μήκους του δρόμου επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα, κατασκευή 5 σωληνωτών οχετών Φ 800 σε σημεία όπου είναι αναγκαίο, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
10. Κατακύρωση δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Αιθαίας. Κατακυρώθηκε στη Μάρθα Ζάλιαρη έναντι 215 ευρώ το μήνα, όσον αφορά στην εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου ως αναψυκτηρίου στην Τοπική Κοινότητα Αιθαίας, με χρονική διάρκεια 9 έτη. Πρόκειται για ένα ισόγειο κτίριο εμβαδού 76 τ.μ. εντός κοινοτικού οικοπέδου επιφανείας 1.552,67τ.μ., που θα χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικείο, αναψυκτήριο κ.λπ.).
11. Συγκρότηση επιτροπών. Εγκρίθηκε.

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech