Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υπογραφή αποφάσεων για μικρά έργα

Ο Δήμαρχος υπέγραψε αποφάσεις ανάθεσης για την πραγματοποίηση των εξής έργων:

Α) Εργασίες πλαστικοποίησης δύο ανοικτών γηπέδων μπάσκετ. Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 12.999,87 € με το ΦΠΑ, ανατέθηκε στην Πανταζής Κων. & Δημ. Κατασκευές Ο.Ε. αντί 10.605,21€ με το ΦΠΑ. Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ βρίσκονται το μεν ένα στη συμβολή της οδού Λυκούργου με την οδό Νέδοντος, το δε άλλο επί της οδού Ψαρών στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τα γήπεδα είναι ασφαλτοστρωμένα και βρίσκονται εν λειτουργία. Επίσης, προβλέπονται εργασίες επισκευής της υπάρχουσας στρώσης «πλαστικοποίησης» ενός ανοικτού γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται εντός του χώρου του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν συνολικά στα 2 πρώτα γήπεδα και εν μέρει στο τρίτο είναι συνοπτικά οι παρακάτω:

1. Καθαρισμός - αστάρωμα της επιφάνειας

2. Διάστρωση χυτού, αυτοεπιπεδούμενου υλικού ασφαλτικής και ακρυλικής βάσης

3. Διάστρωση τελικής επιφάνειας με χυτό έτοιμο υλικό, ελαστικής και αντιολισθητικής υφής ακρυλικής βάσης – Γραμμογράφηση γηπέδου

Ο Δήμαρχος ανέφερε σε δηλώσεις του πως σκοπός είναι η αποφυγή τραυματισμών των αθλουμένων και ότι, εάν πετύχουν οι παρεμβάσεις αυτές, θα εφαρμοσθούν σε όλα τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.

Β) Επισκευές στεγών δημοτικών κτηρίων. Το έργο, προϋπολογισμού 5.000 € με το ΦΠΑ, ανατέθηκε στο Γεώργιο Κ. Καρακαξά αντί 4.498,85 € με το ΦΠΑ και θα είναι έτοιμο μέχρι το Πάσχα.

Γ) Εργασίες άρσης επικινδυνότητας διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Κουμουνδουράκη (πρώην Οικονομικό Γυμνάσιο). Το έργο, προϋπολογισμού 5.000 ευρώ με το ΦΠΑ, ανατέθηκε στην Παντεχνική Μεσσηνίας Δ. Μουτσώκος & Συνεργάτες Ε.Ε. αντί 4.347,39 € με το ΦΠΑ. Η παρέμβαση αφορά σε εργασίες άρσης επικινδυνότητας του κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Κουμουνδουράκη 13, μεταξύ της πλατείας Φραγκόλιμνας και του Στρατιωτικού Μουσείου. Θα εκτελεσθούν σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο - Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΑΔΑ ΩΨΕΞ4653Π4-ΕΡΙ), στο οποίο προβλέπεται : α) καθαίρεση του νότιου τοίχου του ορόφου μέχρι τη στάθμη του δαπέδου του (το ισόγειο θα παραμείνει ανέπαφο) β) απομάκρυνση (κατά το δυνατόν) της αυτοφυούς βλάστησης γ) υποστύλωση με μεταλλικά στοιχεία των δύο εξωστών και έδραση σε βάση από σκυρόδεμα δ) εφαρμογή θυσιαζόμενου κονιάματος στη στέψη των εναπομεινάντων τοιχίων για την αποφυγή διάβρωσης και ε) αποκατάσταση της περίφραξης και των πύργων προστασίας. Οι εργασίες θα γίνουν με ιδιαίτερη προσοχή και για το λόγο αυτό οι κατεδαφίσεις θα γίνουν με τα χέρια (κομπρεσέρ χειρός, καλέμι, βαριοπούλες κ.λπ.) και με χρήση καλαθοφόρου ή σκαλωσιών περιμετρικά.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται συνεννόηση, με προοπτική το κτήριο να δοθεί προς εγκατάσταση του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα και θα οδηγήσει σε απελευθέρωση της οδού Κουμουνδουράκη καθ’ όλο της το εύρος.

Δ) Προμήθεια μονωτικών υλικών, προϋπολογισμού 14.999,85 € με το ΦΠΑ. Τα υπό προμήθεια υλικά θα χρησιμοποιηθούν από τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας και θα καλύψουν ανάγκες και βλάβες των κτηριακών του εγκαταστάσεων. Η προμήθεια από τους ανά είδος μειοδότες ανέρχεται συνολικά στο ποσόν των 10.782,18€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech