Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Στις 20.00 της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου 2016 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην 5η / 2016 συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε αποφάσεις επί 34 θεμάτων, εκ των οποίων 3 εκτός ημερησίας διατάξεως. Τα σημαντικότερα θέματα για τα οποία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο είναι τα εξής:

1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΔΟΥΣΑ

nedousa

Το Σώμα προέβη σε έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση μονοπατιών Νέδουσας Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 333.880,00 ευρώ.
Το έργο στο οποίο αναφέρεται η μελέτη αφορά:
• στην ανάπλαση - εξωραϊσμό της κεντρικής πλατείας της Νέδουσας, όπου βρίσκεται και ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης
• στην ανάπλαση τμήματος του εσωτερικού δικτύου του οικισμού, με την κατασκευή λιθόστρωτου από ακανόνιστες λίθινες πλάκες της περιοχής
• στην αποκατάσταση του υφιστάμενου παλαιού μονοπατιού που οδηγεί σε παλαιό νερόμυλο και σε γεφύρι, με λίθους αναλόγου τύπου
• στον ηλεκτροφωτισμό τμήματος του εσωτερικού δικτύου με φωτιστικά σώματα παραδοσιακού τύπου.
Για την ανάπλαση της πλατείας προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:
Α) κατασκευή νέου πέτρινου τοιχίου και επέκταση της υφιστάμενης λιθοδομής
Β) τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, όπως 7 παγκάκια περιμετρικά της πλατείας, 3 κάδοι απορριμμάτων, καθώς και τοποθέτηση κλασικών χυτοσιδηρών ιστών και φωτιστικών παραδοσιακού τύπου για τον ηλεκτροφωτισμό της πλατείας.
Η ανάπλαση του εσωτερικού δικτύου θα γίνει με την κατασκευή νέων λιθόστρωτων, μετά την αποξήλωση του υφιστάμενου τσιμέντου. Οι κλίσεις και το τελικό υψόμετρο θα ακολουθήσουν την υφιστάμενη κατάσταση, προκειμένου να μη θιγούν οι προσβάσεις των παρόδιων οικιών.
Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ανάπλαση του υφιστάμενου καλντεριμιού, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπονται εργασίες όπως καθαρισμός και εκθάμνωση, καθώς και αποκατάσταση του καλντεριμιού με την τοποθέτηση λίθων.

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

letsdoitgreece 14

Παρασχέθηκε η έγκριση συμμετοχής του Δήμου Καλαμάτας στη διεθνή δράση "Let's do it", η οποία αφορά στον εθελοντικό καθαρισμό από σκουπίδια. Η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο ελληνικό κομμάτι της εκστρατείας έχει στόχο τον καθαρισμό όλου του Δήμου σε μιαν ημέρα από κάθε λογής σκουπίδια. Ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση κάθε χρόνο, σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων και συλλόγων, με μεγάλη επιτυχία, καθώς υλοποιείται πλήθος παρεμβάσεων σε όλη την έκταση του Δήμου.

Στη φετινή εκστρατεία καθαρισμού θα κληθούν όλοι οι φορείς και σύλλογοι, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να συνδιοργανώσουν το κοινό πλαίσιο δράσεων. Ημερομηνία κοινής δράσης για τον καθαρισμό έχει οριστεί η Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Το γενικό συντονισμό των δράσεων θα έχει η Υπηρεσία Καθαριότητας, που θα διαθέσει τον κατάλληλο εξοπλισμό.

3. ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

kday-

 Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι: «Επεξεργασία αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού – Κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος – Αξιοποίηση ανακυκλώσιμων», προϋπολογισμού 3.306.340,00 €, με ΦΠΑ και 4.959.360 ευρώ με το ΦΠΑ και τα δικαιώματα προαίρεσης.
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εργολαβική ανάθεση της επεξεργασίας των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας μέσω κινητής μονάδας, η οποία θα διαθέτει σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων. Η κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων θα εγκατασταθεί σε κατάλληλο δημοτικό χώρο, για τον οποίο βρίσκεται σε ισχύ η απαιτούμενη ΑΕΠΟ. Η έναρξη της σύμβασης τοποθετείται χρονικά εντός του 2016 και η διάρκειά της θα είναι δύο έτη από την υπογραφή της. Οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία της μονάδας (πλην του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού) οι οποίες περιγράφονται στην ισχύουσα ΑΕΠΟ θα κατασκευασθούν από το Δήμο.
Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει χρονικά τη σύμβαση για ένα ακόμη έτος, με αντίστοιχη αύξηση του τιμήματος (άσκηση δικαιώματος προαίρεσης).

 4. ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΑΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με την απόφαση 483/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο διεθνές πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες για το έτος 2016, όσον αφορά στις ακτές:
Α. Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση
Β. Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου
Γ. Βέργα – Αλμυρός και
Δ. Μικρή Μαντίνεια.
Στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε έγκριση για την καταβολή του ποσού των 1.200 ευρώ, ως συνδρομή έτους 2016 στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα Γαλάζια Σημαία στην Καλαμάτα είχαν οι ακτές Μικρή Μαντίνεια και Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση, δηλαδή οι Γαλάζιες Σημαίες διπλασιάζονται για το 2016 και γίνονται 4.

5. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

kalamata-apo-verga

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε πίστωση για την προβολή του Δήμου Καλαμάτας, ύψους 38.210 ευρώ, σε εφαρμογή της 542/2015 Απόφασής του.
Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει:
Α. Δημιουργία, (θεματικών φυλλαδίων, αφισών, banner, flyer κ.ά.) και ανατύπωση ή / και επικαιροποίηση έντυπου, προωθητικού, τουριστικού υλικού (τουριστικούς οδηγούς, κάρτες, χάρτες κρουαζιέρας, κ.ά.) Το υλικό αυτό αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη της περιοχή μας και την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης μας. Διανέμεται από τα γραφεία τουριστικής υποστήριξης του Δήμου (Αγίους Αποστόλους, Παραλίας, Αεροδρομίου, Γραφείο Υποδοχής Κρουαζιέρας), δίδεται ως αναμνηστικό δώρο σε συνέδρους, σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (Φεστιβάλ, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά.), αποστέλλεται σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κ.ά. Εκτιμώμενο κόστος: 13.210,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Β. Δημιουργία ενός τηλεοπτικού φιλμ, στο οποίο θα καταγραφούν όλες οι εκδηλώσεις, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου (Χριστούγεννα, απόκριες, θρησκευτικές πανηγύρεις, αθλητικές εκδηλώσεις, Φεστιβάλ Χορού κ.ά.), τα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος (μουσεία, εκκλησίες, πλατείες, συνεδριακά κέντρα, αθλητικές και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και εγκαταστάσεις υγείας και ευεξίας), η καθημερινότητα (οι τρόποι διασκέδασης, ο μεσογειακός τρόπος ζωής, τα αγροτικά προϊόντα και τα προϊόντα ΠΟΠ, η γαστρονομία, τα αυθεντικά στοιχεία και βιώματα όπως, οι αγροτικές εργασίες –λιομάζωμα, σύκα κ.ά), τα φυσικά τοπία όπως διαφοροποιούνται στην πάροδο των εποχών
(θάλασσα, Ταΰγετος, ποτάμια). Το φιλμ αυτό θα διαιρεθεί σε θεματικά σποτ που θα προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή μας (αθλητικός- καταδυτικός, ορειβατικός-, μαθητικός, τρίτης ηλικίας, θρησκευτικός, πολιτιστικός κ.ά.) προσελκύοντας ειδικά κοινά, με στόχο τη ζητούμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πέραν των θερινών μηνών. Εκτιμώμενο κόστος 4.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Γ. Δημιουργία νέου επικαιροποιημένου χάρτη, του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας, σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (διαδραστικός). Οι λειτουργίες του διαδραστικού χάρτη θα περιλαμβάνουν σημεία ενδιαφέροντος με φωτογραφίες αυτών (όλα τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα, μουσεία, μνημεία και περιοχές), έναν οδηγό αναφοράς με σύντομες επεξηγήσεις για όλες τις φωτογραφίες, αναζήτηση διευθύνσεων, διαδρομών και αποστάσεων, συγκοινωνιών, κ.ά. Τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού χάρτη, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος από το site του Δήμου, είναι πολλά. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες όλο το 24ωρο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο επισκέπτης τις ανακτά άμεσα, εύκολα και δίχως κόστος. Ακόμα το κόστος της κατασκευής του αλλά και της συνεχούς επικαιροποίησής του είναι μικρότερο από την έντυπη μορφή. Το εκτιμώμενο κόστος για το δημιουργικό του ηλεκτρονικού και του έντυπου χάρτη, είναι 3.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Δ. Δημιουργία μίας τράπεζας φωτογραφιών, με επαγγελματικές, καλαίσθητες και υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον εμπλουτισμό των παραγωγών του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού μας, αλλά και για την ενίσχυση της επικοινωνίας του τουριστικού μας προϊόντος. Οι φωτογραφίες αυτές θα απεικονίζουν, φυσικά τοπία (θάλασσα, βουνό, ποτάμια κ.ά. στη διάρκεια του χρόνου), μνημεία πολιτιστικά, μουσεία και εκθέματα μουσείων, εκδηλώσεις, εθνικές και πολιτιστικές εορτές, αλλά και στιγμιότυπα με ανθρώπους σε στιγμές καθημερινότητας, διασκέδασης και ανεμελιάς, δίνοντας έτσι την εικόνα μιας πόλης ζωντανής, ζεστής και φιλόξενης. Το φωτογραφικό υλικό που θα παραχθεί, θα ανήκει (πνευματικά δικαιώματα) αποκλειστικά στον Δήμο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να διατεθεί όπου παραστεί ανάγκη.
Ακόμα, οι πιο αντιπροσωπευτικές, ανά κατηγορία, φωτογραφίες θα
ομαδοποιηθούν και θα εκτυπωθούν σε μορφή λευκώματος. Εκτιμώμενο κόστος 9.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Ε. Συμμετοχή του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις (εσωτερικού και εξωτερικού) συνεργαζομένου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε ημερίδες θεματικές, σε συνέδρια κ.ά. Διοργάνωση εκδηλώσεων- παρουσιάσεων της πόλης μας, σε πόλεις της Ελλάδας, αλλά και φιλοξενία αντίστοιχων εκδηλώσεων άλλων πόλεων εδώ. Οι δράσεις αυτές, προωθούν αποτελεσματικότερα την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και προάγουν την εξωστρέφεια της πόλης μας και των κατοίκων, ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των φορέων (ανταλλαγές απόψεων, ιδεών, καινοτόμων δράσεων κ.λ.π.), δημιουργούν συνέργειες μεταξύ των επιχειρηματιών (Β2Β συναντήσεις, προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών) και ταυτόχρονα ενισχύουν την τοπική οικονομία (ξενοδοχεία, εστιατόρια, τοπικά ΜΜΕ, διάφοροι επαγγελματίες κ.α). Εκτιμώμενο κόστος 4.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Στ. Καταχωρήσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση) με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας. Εκτιμώμενο κόστος 5.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Εγκρίθηκε, επίσης, η εκτύπωση χαρτών 6πτυχων και χαρτών μονόφυλλων τύπου μπλοκ, για την προβολή του Δήμου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ»

anamonh

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα «Σε αναμονή». Ο Δήμος θα προβεί σε διαφημιστική εκστρατεία, προκειμένου να προωθήσει στις επιχειρήσεις, στα καταστήματά και τους πολίτες το προαναφερθέν πρόγραμμα. Η δράση αυτή αφορά στη στήριξη προς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, όποιος πολίτης - πελάτης επιθυμεί να προσφέρει κάτι σε κάποιον που το χρειάζεται, θα μπορεί να το προπληρώνει, να το αφήνει «Σε αναμονή» και αυτός που έχει ανάγκη, όταν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη επιχείρηση, μπορεί να το αναζητήσει και να το καταναλώσει δωρεάν. Η κοινωνική αυτή δράση αφορά σε αγαθά όλων των ειδών και πραγματοποιείται σε καταστήματα - επιχειρήσεις που στηρίζουν αυτό το πρόγραμμα.

Εγκρίθηκε η ψήφιση και διάθεση πίστωσης, που αφορά στην προβολή της δράσης και ειδικότερα στο σχεδιασμό και την εκτύπωση ειδικού διακριτικού αυτοκόλλητου, το οποίο θα τοποθετηθεί στα καταστήματα που συμμετέχουν, καθώς και στην παραγωγή και αναμετάδοση ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ στα τοπικά ΜΜΕ.

7. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΤΑΦΩΝ

Εγκρίθηκε η επιστροφή 5 οικογενειακών τάφων στο Δήμο και η διάθεσή τους σε κοινή χρήση.
Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για απελευθέρωση χώρων ταφής στο Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας. Μέχρι σήμερα, έχουν καταργηθεί περί τους 80 και αφού εξαιρεθούν 58 χαρακτηρισμένοι ως μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού, η Υπηρεσία διερευνά την κατάσταση ως προς τους υπολοίπους οικογενειακούς τάφους, με σκοπό να απελευθερωθούν χώροι ταφής και να περιέλθουν σε ελεύθερη χρήση.
Επισημαίνεται ότι πραγματοποιείται έρευνα για την ανεύρεση ανιόντων ή κατιόντων συγγενών, καταβάλλεται προσπάθεια επικοινωνίας με αυτούς και δίδεται μέριμνα, σε περίπτωση κατάργησης του τάφου, για τα οστά, καθώς διενεργείται εκταφή και – σύμφωνα με την επιλογή των συγγενών – αυτά τίθενται σε οστεοθήκη, στο οστεοφυλάκιο ή στο χωνευτήριο.

8. ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

touristiko taugetou

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε τη δυνατότητα μίσθωσης από ενδιαφερόμενο της καφετέριας του Τουριστικού Ταϋγέτου, χωρίς να είναι αναγκαία η μίσθωση και του κτηρίου του Τουριστικού. Επομένως, μπορεί κανείς να ενοικιάσει τα κτήρια του Τουριστικού Ταϋγέτου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αλαγονίας του Δήμου, ως εξής:
1. Τουριστικό ξενώνα Ταϋγέτου (διώροφη οικοδομή με καλυπτόμενη επιφάνεια 410,15 τετραγωνικά μέτρα και συνολική δόμηση 625,65 τετρ. μέτρα), που μπορεί να εκμισθωθεί για να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας έως 50 έτη
2. Λυόμενη (ξύλινη) κατασκευή – καφετέρια, που μπορεί να εκμισθωθεί για να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικείο, αναψυκτήριο κ.λπ.) πλην κέντρου διασκέδασης, για 5 έτη με δυνατότητα παράτασης 3 ετών.
Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς από έναν ενδιαφερόμενο για το σύνολο των ακινήτων, τότε δύναται να εκμισθωθεί σε αυτόν ενιαίο το ακίνητο (ξενώνας και καφετέρια) με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας έως 50 χρόνια. Η εκμίσθωση θα γίνει με δημοπρασία.

9. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αναφορικά με το αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, ενέκρινε την κατάπτωση της εγγύησης του μισθωτή υπέρ του εκμισθωτή, που είναι ο Δήμος Καλαμάτας, καθότι δεν τηρούνται οι όροι του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης ακινήτου, καθώς και την καταγγελία της σύμβασης λόγω μη καταβολής των μισθωμάτων. Σημειώνεται ότι μετά τις οχλήσεις του Δήμου Καλαμάτας και την υπαγωγή του μισθωτή σε ευεργετικές διατάξεις ρύθμισης, δυστυχώς ο τελευταίος συνεχίζει να μην καταβάλλει τις δόσεις της ρύθμισης και τις οφειλές του.

10. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ο Δήμος Καλαμάτας, για τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου 1821, ημέρας απελευθέρωσης της Καλαμάτας, προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων, ως εξής:
• Εκδήλωση στην Ιερά Μονή Μαρδακίου της Νέδουσας
• Αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας, στην πλατεία 23ης Μαρτίου

ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ»

markopoulos giannis

• Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Θα παρουσιασθεί το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Διονυσίου Σολωμού, από πολυμελή ορχήστρα και σολίστ υπό τη διεύθυνση του συνθέτη
• Απονομή τιμητικών διακρίσεων στους νικητές του «Δρόμου Θυσίας»
• Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελαιοχώρι.
Οι συνολικές δαπάνες προϋπολογίζονται στο ποσό των 34.769,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

11. ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ

Αποφασίσθηκε, επίσης, η αγορά 20 αντιτύπων του βιβλίου «Ωδή ... σε μια μικρή Οδύσσεια» του Αριστοτέλη Γ. Φράγκου.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech