Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επιστημονική εκδήλωση για την ενάλια αρχαιολογία

Το Εργαστήριο Ενάλιας Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (Ι.ΕΝ.Α.Ε.), διοργανώνει τριήμερη επιστημονική εκδήλωση από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2016 με τίτλο «ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙΣ. Η απαρχή μιας τριμερούς συνεργασίας».

Η εκδήλωση απευθύνεται στους ενδιαφερόμενους περί την Ενάλια Αρχαιολογία επιστήμονες και φοιτητές, ενώ επί μέρους ενότητες αφορούν και στο ευρύ κοινό περιλαμβανομένων των μαθητών.
Κατά την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες των τριών φορέων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν στον τομέα της Ενάλιας Αρχαιολογίας κατά τα τελευταία έτη.
Τις επόμενες ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) θα παρουσιαστεί η φωτογραφική-αναδρομική έκθεση του Ι.ΕΝ.Α.Ε. «40 χρόνια καταδύσεις σε 40 αιώνες ιστορίας», στην οποία προβάλλεται το πρωτοπόρο ερευνητικό του έργο. Το κοινό θα ξεναγηθεί στην έκθεση από ερευνητές-μέλη του Ι.ΕΝ.Α.Ε.
Παράλληλα, θα προβληθούν οι βραβευμένες αρχαιολογικές ταινίες: «Δοκός. Το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο» και «Αιγιλεία, Ναυάγιο VI».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ.
Σημειώνεται ότι οι φοιτητές και το κοινό θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και τις Διδακτικές Συλλογές του Εργαστηρίου Ενάλιας Αρχαιολογίας και θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τον αρχαιολογικό καταδυτικό εξοπλισμό.
Η σημαντική αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας, σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας τριών φορέων με κοινό στόχο την προώθηση της Ενάλιας Αρχαιολογίας. Η συνεργασία αποσκοπεί στην ενίσχυση της βασικής έρευνας σε πανεπιστημιακό πλαίσιο και στη διάχυση της νέας γνώσης στην εκπαιδευτική πράξη.

afisa_archaeomar_Medium.jpgarchaeomar-prosklisi.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech