Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 8 Μαρτίου 2016

Στην υπ' αριθμ. 12/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.

2. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής δαπανών μετακίνησης οχήματος εκτός Νομού Μεσσηνίας. Εγκρίθηκε.

3. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Ασφάλιση μεταφορικών μέσων έτους 2016». Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, αντί ποσού ασφαλίστρων 26.089 ευρώ, έναντι προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.

4. Επί γνωμοδότησης για την υποβληθείσα ένσταση κατά του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου δημόσιου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Κλαδέματα δενδροστοιχιών και άρσεις επικινδυνότητας μεγάλων δένδρων». Απορρίφθηκε η ένσταση, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας και συνεχίζεται η διαδικασία του διαγωνισμού.

5. Επί γνωμοδότησης για την υποβληθείσα ένσταση σχετικά με την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσίας «Δαπάνες για την υλοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης αδέσποτων ζώων».

katafygio adespotvn

Απορρίφθηκε η ένσταση και αποφασίσθηκε η επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας με τους ίδιους όρους.

6. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας 2016». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 370.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

7. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Διαμόρφωση βοηθητικού χώρου Κοιμητηρίου Ασπροχώματος». Εγκρίθηκε σχετικά με έργο προϋπολογισμού 27.610 ευρώ με το ΦΠΑ, που αφορά στην ισοπέδωση του εδάφους στην επιθυμητή στάθμη, στην κατασκευή περιμετρικών τοίχων από οπλισμένο σκυρόδεμα και στην τοποθέτηση κιγκλιδώματος.

8. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την υπηρεσία «Επεξεργασία Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού – κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος – αξιοποίηση ανακυκλώσιμων».Εγκρίθηκε σχετικά με προϋπολογισμού 3.306.240,00 € με ΦΠΑ και 4.959.360 ευρώ με το ΦΠΑ και τα δικαιώματα προαίρεσης.

kday

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εργολαβική ανάθεση της επεξεργασίας των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας μέσω κινητής μονάδας, η οποία θα διαθέτει σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών απορριμμάτων. Η κινητή μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων θα εγκατασταθεί σε κατάλληλο δημοτικό χώρο, για τον οποίο βρίσκεται σε ισχύ η απαιτούμενη ΑΕΠΟ. Η έναρξη της σύμβασης τοποθετείται χρονικά εντός του 2016 και η διάρκειά της θα είναι δύο έτη από την υπογραφή της. Οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία της μονάδας (πλην του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού) οι οποίες περιγράφονται στην ισχύουσα ΑΕΠΟ θα κατασκευασθούν από το Δήμο.

Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει χρονικά τη σύμβαση για ένα ακόμη έτος, με αντίστοιχη αύξηση του τιμήματος (άσκηση δικαιώματος προαίρεσης).

9. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού επαναδημοπρατούμενου διαγωνισμού για την «Προμήθεια αναλωσίμων Η/Υ, εκτυπωτών Πρόσκληση 12η/2016 Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και φωτοαντιγραφικών έτους 2016 για το Δήμο Καλαμάτας». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε προμήθεια προϋπολογισμού 29.255,73 ευρώ με το ΦΠΑ.

 10. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δύο ακινήτων του Τουριστικού Ταϋγέτου της Τοπικής Κοινότητας Αλαγονίας. Εγκρίθηκε η δυνατότητα μίσθωσης από ενδιαφερόμενο της καφετέριας του Τουριστικού Ταϋγέτου, χωρίς να είναι αναγκαία η μίσθωση και του κτηρίου του Τουριστικού. Επομένως, μπορεί κανείς να ενοικιάσει τα κτήρια του Τουριστικού Ταϋγέτου, που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αλαγονίας του Δήμου, ως εξής:

Α. Τουριστικό ξενώνα Ταϋγέτου (διώροφη οικοδομή με καλυπτόμενη επιφάνεια 410,15 τετραγωνικά μέτρα και συνολική δόμηση 625,65 τετρ. μέτρα), που μπορεί να εκμισθωθεί για να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας έως 50 έτη. Το μίσθωμα εκκίνησης δημοπρασίας ορίζεται σε 1.500 ευρώ. Από το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει, θα αφαιρείται ποσό έως 50% για τις δαπάνες επισκευής του ακινήτου, ενώ οι ελάχιστες εργασίες που απαιτούνται, προκύπτουν από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας

touristiko taugetou

Β. Λυόμενη (ξύλινη) κατασκευή – καφετέρια, που μπορεί να εκμισθωθεί για να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικείο, αναψυκτήριο κ.λπ.) πλην κέντρου διασκέδασης, για 5 έτη με δυνατότητα παράτασης 3 ετών. Το μίσθωμα εκκίνησης δημοπρασίας ορίζεται σε 500 ευρώ.

Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς από έναν ενδιαφερόμενο για το σύνολο των ακινήτων, τότε δύναται να εκμισθωθεί σε αυτόν ενιαίο το ακίνητο (ξενώνας και καφετέρια) με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας έως 50 χρόνια.

11. Αποδέσμευση πιστώσεων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.

12. Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση του έργου «Συμπληρωματικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου νέου Δημαρχείου» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε ο Χρήστος Νικήτα Σπυρόπουλος, που προσέφερε έκπτωση 26% επί προϋπολογισμού 12.600 ευρώ.

Πρόκειται για συμπληρωματικές εργασίες, κυρίως οικοδομικές, για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου (ανακατασκευασθέντος παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας).

neo dimarxeio

Σύμφωνα με τη μελέτη, δημιουργείται μία νέα είσοδος πλάτους τεσσάρων μέτρων δυτικότερα της υφιστάμενης κεντρικής εισόδου επί της οδού Αθηνών, για την απευθείας πρόσβαση των οχημάτων και ασθενοφόρων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ψυχαργώ» και του ξενώνα «Η Κιβωτός».

Επιπρόσθετα, η νέα είσοδος θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες του κτηρίου της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, οι εργασίες για την αποκατάσταση του οποίου θα ξεκινήσουν σύντομα.

Θα πρέπει ακόμη να κατασκευαστεί και νέα περίφραξη, που θα διαχωρίζει το χώρο του νέου Δημαρχείου από τα προαναφερθέντα κτήρια, που βρίσκονται στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο.

Σε αντικατάσταση των υφιστάμενων και σε κακή κατάσταση εισόδων του νέου Δημαρχείου, προβλέπεται νέα είσοδος πεζών και οχημάτων. Η σχετική μελέτη προβλέπει την αντικατάσταση τόσο της παλαιάς συρόμενης πάνω σε ράγα μεταλλικής θύρας, όσο και της αντίστοιχης μονόφυλλης θύρας εισόδου των επισκεπτών.

Άλλη σημαντική εργασία είναι η μερική καθαίρεση του υπάρχοντος τσιμεντένιου πεζοδρομίου της βόρειας εισόδου του νέου Δημαρχείου, με σκοπό τη διαπλάτυνση τόσο του σημείου συναρμογής με το μικρότερο σε πλάτος τμήμα του πεζοδρομίου, στη γωνία της υπάρχουσας περίφραξης του παλαιού Νοσοκομείου, όσο και για την κατασκευή ράμπας ανόδου των οχημάτων που θα οδηγεί στο «Ψυχαργώ».

Τέλος, η μελέτη προβλέπει την κατασκευή τμήματος πέτρινης περίφραξης στο χώρο που κατελάμβανε το πρώην φυλάκιο, μήκους τεσσάρων περίπου μέτρων, με τους ίδιους λίθους και τον ίδιο τρόπο που είναι κατασκευασμένη και η υπόλοιπη περίφραξη, τα δε υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, θα προέλθουν από την καθαίρεση μετά προσοχής του τμήματος της υπάρχουσας περίφραξης για τη διάνοιξη της νέας εισόδου οχημάτων.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech