Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αθίγγανοι Αγίας Τριάδος

Στη συνάντηση που ο Δήμαρχος είχε χθες, Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βουλευτή Μεσσηνίας Γιώργο Κατρούγκαλο, καθώς και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, τέθηκε το θέμα των αθιγγάνων της Αγίας Τριάδος.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, στην κατεύθυνση αποκατάστασης της κατασκήνωσης μη τουριστικού χαρακτήρα στην Μπιρμπίτα, για την προσωρινή τακτοποίηση των αθιγγάνων.

Ο Δήμαρχος μετέφερε στον Υπουργό τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό των αθίγγανων στην Αγία Τριάδα, από τις οποίες προκύπτουν κίνδυνοι, υγείας και άλλοι, όχι μόνο για τους περιοίκους, αλλά και για τους διαμένοντες στον καταυλισμό αθιγγάνους. Επισημαίνεται ότι ο καταυλισμός στην Αγία Τριάδα έχει αναπτυχθεί με κέντρο το οικόπεδο του ΟΑΕΔ, δηλαδή οικόπεδο του Υπουργείου Εργασίας.

Ο Δήμαρχος τόνισε, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ότι «πρέπει να κάνουμε ενέργειες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους αθίγγανους να φύγουν από αυτή την υποβαθμισμένη κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα».

Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό για τη συνεργασία του στο ζήτημα αυτό.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech