Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 6 Σεπτεμβρίου 2018

To Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε στην 23ή ειδική συνεδρίαση, το βράδυ της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου 2018 για την εκλογή νέου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
mpouzianhsSmall
 
Νέος πρόεδρος του Σώματος εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μπουζιάνης Φαρμακοποιός με μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά θέματα (2 θητείες στο Δημοτικό Συμβούλιο), ο οποίος έχει διατελέσει:
Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας  και Αλληλεγγύης από 10/03/2017-06/09/2018
Πρόεδρος του Δ.Σ.  της ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε. τη διετία 2015-2016
Αντιδήμαρχος Οικονομικών τη διετία 2013-2014.
Να σημειωθεί πως η θέση είχε μείνει κενή μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αείμνηστου Παναγιώτη Καρατζέα.
 
Κατόπιν το Σώμα προχώρησε στην 24ή/2018 συνεδρίασή του και έλαβε αποφάσεις επί 55 θεμάτων, οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι εξής:
 
ΤΕΤΡΑΚΟΠΤΕΡΟ (DRONE) ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη ενίσχυση της εθελοντικής ομάδας «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας», με την παραχώρηση κατά χρήση, ενός τετρακόπτερου (drone) για τρία χρόνια.
Ο Δήμος έχει προμηθευτεί ήδη το τετρακόπτερο, ενώ η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με δικά της έξοδα θα το εξοπλίσει περαιτέρω με κάμερα υψηλής ευκρίνειας, ένα χειριστήριο απλό και ένα με ειδική έξοδο HDMI, (ώστε να μπορεί να συνδεθεί σε μεγάλη οθόνη, να δείχνει την εικόνα της κάμερας σε αυτή, για καλύτερη επίβλεψη του χώρου που ελέγχει), καθώς και 2 πρόσθετες μπαταρίες για να αυξήσει τον χρόνο που επιχειρεί. Επίσης έχει την δυνατότητα να εξοπλιστεί με θερμική κάμερα. 
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί: για έρευνα και αναζήτηση σε σημεία που είναι δύσκολα προσπελάσιμα από το ανθρώπινο δυναμικό ή και επικίνδυνα, για επίβλεψη χώρου σε κάποιο ατύχημα ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει επικινδυνότητα, για πυρασφάλεια - πλησιάζοντας γρήγορα στην περιοχή, ώστε να ελέγξει  εάν υπάρχει φωτιά - και τέλος σε πλημμυρικά φαινόμενα να γίνει έλεγχος χώρου για την κατάσταση που βρίσκεται, εάν είναι προσβάσιμος καθώς και εάν υπάρχουν άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας. 
 
ΘΕΜΑΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»
 
Εγκρίθηκε η απευθείας μίσθωση αγροτικού ακινήτου στη θέση Μαραθόλακα, εμβαδού 3.000 τ.μ., για ένα έτος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εφαρμοζόμενης στο διπλανό χώρο διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων.
Επίσης από πλευράς εργασιών εγκρίθηκαν:
•το 2ο πρωτόκολλο παραλαβής, που αφορά σε συμπληρωματική σύμβαση για τις «Εργασίες διαχείρισης ανεπεξέργαστων απορριμμάτων στο χώρο της Μαραθόλακκας», δηλαδή απορριμμάτων που είχαν συσσωρευθεί εκεί επί της περιόδου επεξεργασίας των απορριμμάτων από τον προηγούμενο ανάδοχο (επεξεργασία 1.026,996 τόνων απορριμμάτων) 
•το πρωτόκολλο παραλαβής παροχής υπηρεσιών μηχανημάτων (φορτωτή, εκσκαφέα και τσάπας) για  διαμόρφωση χώρου Μαραθόλακκας
•το πρωτόκολλο παραλαβής εργασιών πλυσίματος και απολύμανσης  υπόγειων κάδων απορριμμάτων. Επισημαίνεται ότι τα λύματα από το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων διοχετεύονται σε ειδικό φορτηγό βυτίο του αναδόχου και μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
 
kdvm
 
Το Σώμα παρέσχε ομόφωνη έγκριση σχετικά με τους όρους προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Δήμου Καλαμάτας προκειμένου να υλοποιηθούν πιστοποιημένα προγράμματα για τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων στο Δήμο Καλαμάτας.
Στο πρόσφατο παρελθόν λειτούργησαν με επιτυχία αντίστοιχα προγράμματα στο Δήμο Καλαμάτας. Οι φοιτήσαντες επιμορφώθηκαν σε πλήθος γνωστικών αντικειμένων, από Ιταλικά για τον Τουρισμό μέχρι Διαμόρφωση & Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και από Επεξεργασία κειμένου - Διαδίκτυο μέχρι Αγωγή υγείας –Πρώτες βοήθειες και Καινοτομία επιχειρηματικότητα - Διοίκηση επιχειρήσεων.
 
ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ/ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 
P8030227 Medium
 
Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αποδοχή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ της πράξης με τίτλο «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Καλαμάτας» ύψους 399.200 ευρώ.
Σε αυτά θα προστεθούν 120.800 ευρώ από Δημοτικούς Πόρους, ώστε με παρέμβαση προϋπολογισμού 520.000 ευρώ να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες:
 
Νηπιαγωγεία
• Αντικατάσταση – επισκευή στεγών Νηπιαγωγείων
• Αντικατάσταση δαπέδου Νηπιαγωγείου Αρφαρών
• Επισκευή – αντικατάσταση κουφωμάτων σε διάφορα Νηπιαγωγεία (10ο Νηπιαγωγείο, Νηπιαγωγείο Αρφαρών κ.λπ.)
• Άλλες μικροεπεμβάσεις (χρωματισμοί, επισκευές όψεων κ.λπ.)
 
Δημοτικά Σχολεία
• Αντικατάσταση ορισμένων σιδηρών κουφωμάτων 2ου, 3ου, 5ουκαι 17ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας, καθώς και των Δημοτικών Σχολείων Αρφαρών, Σπερχογείας και Θουρίας
• Αποκατάσταση όψεων και χρωματισμοί 4ου , 5ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων
• Επισκευή όψεων και κεραμοσκεπών των Δημοτικών Σχολείων: 18ου, Άριος και Πλατέος
 
Γυμνάσια-Λύκεια
• Ολοκλήρωση εργασιών αθλητικού χώρου 2ου και 3ου Γυμνασίου (πλαστικοποίηση δαπέδου δύο γηπέδων μπάσκετ και ενός βόλεϊ, επισκευή περίφραξης και προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα γηπέδου 5x5)
• Ολοκλήρωση ανακατασκευών όψεων, χρωματισμοί αυτών, ανακατασκευή δέκα WC, ανακατασκευή ΝΑ περίφραξης και επισκευή μονώσεων στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου
• Επισκευή όψεων και χρωματισμοί στο Γυμνάσιο – Λύκειο Θουρίας
• Επισκευή – ανακατασκευή περίφραξης και ολοκλήρωση ανακατασκευών όψεων στο συγκρότημα του πρώην Τεχνικού Λυκείου
• Αντικατάσταση ορισμένων σιδηρών και ξύλινων κουφωμάτων Γυμνασίου Αρφαρών
• Άρση επικινδυνότητας – επισκευή των εξωτερικών όψεων, χρωματισμοί και επισκευή της υγρομόνωσης του κτηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (οδός Θουκυδίδου)
• Θα κατασκευασθούν ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ, κατά προτεραιότητα σε σχολεία όπου φοιτούν μαθητές με κινητικά προβλήματα
• Αντικατάσταση παλιών φωτιστικών με νέα φωτιστικά LED. Η αντικατάσταση των φωτιστικών και των προβολέων θα γίνει με αξιολόγηση των αναγκών κάθε σχολείου από την Υπηρεσία.
 
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ
 
Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων:
Ι. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΔΑΙΩΝ για διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης
ΙΙ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΟΥΡΙΑΣ για πολιτιστική εκδήλωση
ΙΙΙ. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για διοργάνωση θεατρικής παράστασης με σκοπό την ενίσχυση των ορφανών στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «Άγιοι Ανάργυροι» στο Νέο Βουτζά.
IV. ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. για διοργάνωση του 4ου Αγώνα Motocross Ν. Ελλάδας
V. ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για έργα ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης και πολιτιστικές, κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
 

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud