Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδηλώσεις στο Μαρδάκι Νέδουσας και στο Ελαιοχώρι για τον Αγώνα της Ελευθερίας

Κοιτίδα ελευθερίας υπήρξε το βουνό του Ταϋγέτου κατά τα χρόνια της σκλαβιάς στους Οθωμανούς Τούρκους, καθώς και ορμητήριο για τους μαχητές στα χρόνια της Επανάστασης. Τη συμβολή των αγωνιστών στον αγώνα για την Ελευθερία, οι οποίοι έβρισκαν καταφύγιο στα Μοναστήρια και προέρχονταν από τα χωριά του περήφανου βουνού, θα αναδείξουν δύο εκδηλώσεις που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, από Πολιτιστικούς και Τοπικούς Συλλόγους και θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι:

  • Ιερά Μονή Μαρδακίου Νέδουσας, ώρα 11.00

«Συμβολή των αγωνιστών της περιοχής Αλαγονίας στον Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία του 1821». Μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων κατά τον εθνικό αγώνα, θα αποδοθούν παραδοσιακοί χοροί και θα κατατεθούν στέφανοι.

Διοργάνωση: Τοπικά Συμβούλια και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας, Πηγών

Διάρκεια εκδήλωσης 60’

  • Ελαιοχώρι, ώρα 18.30

Εκδήλωση με τίτλο «Σάλπισμα Λευτεριάς» στη μνήμη των πεσόντων Γιαννιτσάνων, κατά τον Αγώνα του 1821, από την Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα». Θα γίνει κάλεσμα οπλαρχηγών, θα τελεσθεί Εσπερινός και θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο από μέλη του σχήματος Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος. Θα αποδοθούν παραδοσιακοί χοροί και θα προσφερθούν κεράσματα.

Διάρκεια εκδήλωσης 90’

ma_1.JPGma_3.JPGma_7.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech