Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πετυχημένο «Σάλπισμα Λευτεριάς» στο Ελαιοχώρι

Κοιτίδα ελευθερίας υπήρξε το βουνό του Ταϋγέτου κατά τα χρόνια της σκλαβιάς στους Οθωμανούς Τούρκους, καθώς και ορμητήριο για τους μαχητές στα χρόνια της Επανάστασης, με φωτεινές επάλξεις τα Μοναστήρια του.

Την ανάδειξη του γεγονός αυτού, καθώς και την απόδοση τιμής προς τους πεσόντες κατά τον Αγώνα του 1821 Γιαννιτσάνους, προσέφερε η εκδήλωση με τίτλο «Σάλπισμα Λευτεριάς», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 20 Μαρτίου 2016, στο Ελαιοχώρι. Τη διοργάνωσε η Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας και με την υποστήριξη της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε κάλεσμα οπλαρχηγών, τελέσθηκε Εσπερινός στον οποίο ευλογήθηκαν τα όπλα των αγωνιστών και ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από μέλη του σχήματος Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος, που παρουσίασε δραματοποιημένο ένα συμβούλιο οπλαρχηγών της περιοχής, οι οποίοι προετοίμαζαν το επαναστατικό κίνημα κατά των Τούρκων, με σκοπό την απελευθέρωση της Καλαμάτας. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα προς όλους.

elaioxwri0.jpgelaioxwri0a.jpgelaioxwri0b.jpgelaioxwri1.jpgelaioxwri2.jpgelaioxwri3.jpgelaioxwri4.jpgelaioxwri6.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech