Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στην Καλαμάτα διεθνής συνάντηση αεροπορικού τουρισμού το Μάιο

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, ο Φωκίων Ζαΐμης, Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας IForce Communications και ο Γεώργιος Τσιπριάνης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διεξαγωγή για πρώτη φορά στη χώρα μας διεθνούς αεροπορικής συνάντησης πιλότων που διαθέτουν αεροσκάφη τύπου Cirrus. Η συνάντηση θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, μεταξύ 26 και 29 Μαΐου 2016 και σε αυτήν έχουν δηλώσει συμμετοχή πιλότοι από διάφορες χώρες με περίπου 50 ιδιωτικά αεροπλάνα, οι οποίοι θα έλθουν στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό με δικά τους έξοδα.
Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει ήδη διατεθεί για να φιλοξενήσει τα αεροσκάφη για τις ημέρες της συνάντησης. Παράλληλα, θα διεξαχθούν εκδηλώσεις υποδοχής και αναχώρησης στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στην 120 ΠΕΑ, ειδικά εξαιτίας της συνάντησης και για την ανάπτυξη της γενικής αεροπορίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν πτήσεις εθισμού με αεροπλάνα κατόπιν κλήρωσης.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε την πραγματοποίηση στην Καλαμάτα αυτής της διεθνούς συνάντησης, ενώ οι κ. Ζαΐμης και Τσιπριάνης τόνισαν ότι σκοπός τους είναι να καθιερωθεί το γεγονός σε ετήσια βάση, δεδομένου ότι η Καλαμάτα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η θέση της στη δυτική Ελλάδα, που βρίσκεται εγγύτερα στην Ευρώπη, απ' όπου κυρίως προέρχονται οι επισκέπτες και η ύπαρξη εδώ μεγάλου αεροδρομίου.
Οι επισκέπτες είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου και έρχονται με τις οικογένειές τους για να γνωρίσουν τη χώρα μας και την φιλοξενία της. Είναι μία ευκαιρία προβολής της όλης περιοχής της Μεσσηνίας, ως πόλου έλξης τουρισμού υψηλής ποιότητας και ως περιοχής με παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει τη διενέργεια της συνάντησης αυτής, δεδομένου ότι ενισχύει την εξωστρέφεια της πόλης και της περιοχής της, στο πλαίσιο μάλιστα της προσπάθειας να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

DSCN0102_Medium.JPGDSCN0103_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech