Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

5ο Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

Από τις 24 έως τις 26 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο 5ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης».

Το Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός διοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών των Σχολών της «Φάρις» και πραγματοποιούνται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμάτα.
Φέτος ο διαγωνισμός και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Αριστομένους 95 και οι συμμετοχές των μαθητών ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 25.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει αναλάβει από φέτος ο Αντώνης Κουφουδάκης και πρόεδρος της Επιτροπής είναι και φέτος ο διαπρεπής κιθαρίστας Κώστας Κοτσιώλης. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι οι: Κώστας Ηλιάδης (κιθαρίστας-συνθέτης), Μαρία Κολόζου (κιθαρίστα) και Γιώργος Νούσης (κιθαρίστας και συνθέτης).
Ο Διαγωνισμός για την παιδική κατηγορία (γεννηθέντες μετά το 2003) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Απριλίου στις 13.00, για την εφηβική κατηγορία (γεννηθέντες μετά το 2000) τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου στις 10.30 το πρωί, ενώ για τη Νεανική κατηγορία (γεννηθέντες μετά το 1995) την ίδια ημέρα στις 13.00. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για το κοινό.

ΔΙΠΛΟ ΡΕΣΙΤΑΛ
Επίσης, την Κυριακή 24 Απριλίου, στις 21.00, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» θα πραγματοποιηθεί ένα διπλό ρεσιτάλ κιθάρας από την Μαρία Κολόζου και το Γιώργο Νούση, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου, πάλι στις 21.00, θα δοθεί η δεύτερη συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, με τίτλο «The negotiating table...». Σε αυτή θα συμμετέχουν οι: Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα), Βίκη Βασιλειάδη (φλάουτο) και Νικόλας Παλαιολόγος (ούτι) με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα Leo Brouwer, Astor Piazzola, αλλά και πρωτότυπα έργα γραμμένα για Κιθάρα και Ούτι από τους Κώστα Ηλιάδη, Θοδωρή Παναγόπουλο και Στάθη Γυφτάκη. Και στις δύο συναυλίες η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.
Τέλος, τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016, στις 11.30 θα γίνει η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού και ρεσιτάλ των διακριθέντων μαθητών.
Και φέτος, σημαντική είναι η βοήθεια από τους χορηγούς του φεστιβάλ.
Μέγας χορηγός είναι και φέτος το μουσικό κατάστημα και εκδοτικός οίκος PANAS MUSIC (Παπαγρηγορίου-Νάκας), ενώ χορηγοί είναι το Ξενοδοχείο REX, o Θεόδωρος Κατσούφρος,τo "OptiCenter"-Νικολόπουλος και ο Ευστάθιος Δημόπουλος.
Υποστηρικτές του φεστιβάλ είναι η Ταβέρνα Διόνυσος, το Καφέ Ουζερί Θίασος, το Μεζεδοπωλείο Κάρδαμο, το Καφέ Εστιατόριο Luna Lounge, η Ταβέρνα Το Λιοτρίβι, η Ψησταριά Ο Μάγος της Θράκας, το Petit four-bakery & coffee και ο γαστρεντερολόγος Ελευθέριος Χριστακόπουλος.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι το μουσικό διαδικτυακό περιοδικό TAR.gr και η ΕΡΤ Καλαμάτας.

festibal-kitharas.JPG

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech