Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

41ο Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιομετρίας με 600 επιστήμονες από 52 χώρες

Με τη συμμετοχή περίπου εξακοσίων επιστημόνων συνολικά, οι οποίοι προέρχονται από 52 χώρες, συνεχίζονται οι εργασίες του 41ου Διεθνούς Συμποσίου Αρχαιομετρίας, το οποίο πραγματοποιείται στην Καλαμάτα μεταξύ 15 και 21 Μαΐου 2016. Το 41ο Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιομετρίας, με σημαντικές ανακοινώσεις από επιστήμονες διαφόρων εξειδικεύσεων που συναπαρτίζουν τον κλάδο της Αρχαιομετρίας, διεξάγεται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Την οργανωτική ευθύνη φέρει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με επικεφαλής της οργανωτικής ομάδας τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2016, μετά το πέρας των επιστημονικών εργασιών του Συμποσίου, διοργανώθηκε μουσική βραδιά στο χώρο μπροστά στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Σύνεδροι από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, παρακολούθησαν το Καλαματιανό συγκρότημα «Μπιτ Για Μπιτ» να παρουσιάζει ελληνική και ξένη μουσική και τραγούδια, σε μιαν εκδήλωση που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος, προσφωνώντας τους επιστήμονες, είπε τα εξής:
«Αγαπητά μέλη του Συμποσίου,
Σας καλωσορίζω στην όμορφη και ιστορική Καλαμάτα!
Θερμά ευχαριστώ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ιδιαίτερα τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Ζαχαριά, που κατόρθωσε με μεγάλη προσπάθεια να οργανώσει αυτό το σπουδαίο Συμπόσιο.
Η Καλαμάτα, ευρύτερα η Μεσσηνία, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα αποτελούν ένα μεγάλο αρχαιολογικό χώρο, όπου καθημερινά - σχεδόν - έρχονται στο φως σπουδαία ευρήματα, τα οποία είναι ανάγκη να μελετήσουν και να χρονολογηθούν. Και εδώ είναι ο καθοριστικός ρόλος της Αρχαιομετρίας.
Είμαστε ευτυχείς διότι στο Πανεπιστήμιό μας και στην Καλαμάτα λειτουργεί το καλύτερο εργαστήριο Αρχαιομετρίας στην Ελλάδα υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Ζαχαριά και ελπίζουμε ότι και με τη λειτουργία του παραρτήματος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» η Καλαμάτα θα γίνει το κέντρο της Αρχαιομετρίας στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα.
Σας εύχομαι καλή διαμονή στην Καλαμάτα, πόλη της ιστορίας και του πολιτισμού και σας παρακαλώ να στηρίξετε την προσπάθεια να είναι η Καλαμάτα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.
Καλή επιτυχία στο σπουδαίο Συμπόσιό σας».

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech