Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνάντηση του Δημάρχου με τα ΔΣ του ΝΟΚ και του «Αιόλου»

Το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου 2016, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυταθλητικών σωματείων ΝΟΚ και «Αίολος».

Ο Δήμαρχος συζήτησε μαζί τους, ενόψει και της επικαιροποίησης του master plan του λιμανιού Καλαμάτας, για τις απόψεις τους όσον αφορά στην κατασκευή σύγχρονων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στον προλιμένα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αιόλου» παρέδωσε στο Δήμαρχο αρχιτεκτονική μελέτη όσον αφορά στο ζήτημα αυτό και ο Π. Νίκας ανέφερε ότι θα υπάρξουν μέσα στο καλοκαίρι και άλλες συσκέψεις από κοινού, ώστε να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τη χωροθέτηση, τον τύπο και την έκταση των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως ό,τι προβλέπεται από τη νομοθεσία θα εφαρμοσθεί, δηλαδή θα υπάρξει διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, διοικητικές αποβολές ή καθαιρέσεις.

Ιδιαίτερα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, δε θα υπάρξει κάτι το αρνητικό ή επιβαρυντικό για τις δραστηριότητες των σωματείων, μέχρι την κατασκευή των νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων.

Αποτελεί ευκαιρία στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, όπου έχει ενταχθεί η πόλη και με προτεραιότητα την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, να γίνουν και οι απαραίτητες ναυταθλητικές υποδομές, με στόχο να καλυφθεί ο ευαίσθητος χώρος του ναυταθλητισμού για τα προσεχή 50 χρόνια τουλάχιστον.

   

aiolos_1_Medium.jpgaiolos_2_Medium.jpgaiolos_3_Medium.jpgaiolos_4_Medium.jpgnok_sunantisi_1_Medium.jpgnok_sunantisi_2_Medium.jpgnok_sunantisi_3_Medium.jpgnok_sunantisi_4_Medium.jpgnok_sunantisi_5_Medium.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech