Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αιτήματα από τις συνοικίες Πέταλο, Άγιοι Ανάργυροι και Καλύβια

Εν όψει αποπερατώσεως της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, απεστάλη στο Δήμαρχο υπόμνημα με πολλές υπογραφές κατοίκων της Βόρειας Γειτονιάς (συνοικίες Πετάλου, Αγίων Αναργύρων, Καλυβίων κ.λπ.). Οι κάτοικοι εκφράζουν ευχαριστίες για τη μέριμνα του Δήμου προς την περιοχή τους και υποβάλουν αιτήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση ρυμοτομικών σχεδίων, διανοίξεις δρόμων και διευθέτηση ρέματος.

Με εντολή του Δημάρχου, τα αιτήματα κοινοποιήθηκαν στις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, για να ιεραρχηθούν και να εξετασθεί η δυνατότητα ικανοποίησής τους, που θα προχωρήσει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου.
Στο υπόμνημα των κατοίκων προς το Δήμαρχο, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Kατ' αρχάς, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το διαχρονικό ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας, με έργα υποδομής για την ορθή λειτουργία της και καλλωπισμό της, όπως την διαμόρφωση της οδού Βαγγέλη Δράκου και καθέτων προς αυτήν δρόμων, τον περιμετρικό κόμβο στη συμβολή οδών Αγίων Αναργύρων, Πετάλου κ.λπ., την διαμόρφωση του περιβόλου του ενοριακού μας Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλυβίων, Παιδικής Χαράς Πετάλου, διάφορες ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις οδών και πεζοδρομίων κ.λπ.
Κατά δεύτερον, θέλουμε να σας ζητήσουμε, στις αναπλάσεις που έχουν προγραμματιστεί στην είσοδο της πόλεως Αρτέμιδος και Λαιΐκων να συμπεριλάβετε έργα που θα βελτιώσουν τις προσπάθειές σας στις σχεδιαζόμενες προσπάθειες των οδών Αρτέμιδος και Λαιΐκων αφενός, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσουν στην ανάπλαση της περιοχής μας, γύρω από τον Εθνικό Δρόμο και συγκεκριμένα :
1. Πράξη εφαρμογής α) νοτίου τμήματος Ε. Δράκου προ της Λαιΐκων και β) ανατολικά της Φ. Κόντογλου προς την Αρτέμιδος, ως επίσης διάνοιξη αυτών ως προβλέπει το σχέδιο πόλης 1993, είναι μικρά τμήματα κάτω των 300 μ., τα οποία ανοιγόμενα θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των παράπλευρων οδών του τμήματος του Εθνικού Δρόμου μεταξύ Αρτέμιδος και Λαιΐκων, διευκολύνοντας την κυκλοφορία όχι μόνο στη Βορινή Γειτονιά αλλά και συνοικία Αβραμιού, Ράχη και Κοινοτικού Διαμερίσματος Λαιΐκων, με τους κόμβους Αρτέμιδος και Λεΐκων προς : α) 7ου Γυμνάσιο-Λύκειο β) την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας γ) το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και δ) τα ιδρύματα Παπαδοπούλειο και Προφήτη Ηλία και ε) οικισμούς Πέταλο, Μιχαλαίϊκα, Κουταλά και Προφήτη Ηλία.
2. Οριοθέτηση του βασικού ρεύματος της Βορινής Γειτονιάς και διαμόρφωση αυτού σε μικρό τμήμα από την απόληξη του στην Ε. Δράκου μέχρι αρχής του οικισμού Πετάλου (παιδική χαρά)
3. Εφαρμογή ρυμοτομικού σχεδίου στην βορινή συμβολή των οδών Αγίων Αναργύρων και 1ης Παρόδου, επί του κόμβου, σε ρυμοτομούμενο οικόπεδο (μη γνωστού σε εμάς ιδιοκτήτου), εμβαδού περίπου 80 τ.μ., δημιουργούμενης έτσι της μοναδικής πλατείας μετά κόμβου στην γειτονιά μας
4. Διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων που έχει δημιουργήσει η πράξη εφαρμογής του 1993 στην περιοχή μας, π.χ. πρώην ιδιοκτησία Ζαφειρόπουλου, Δηλέ κ.λπ. - στις περισσότερες αυτών έχουν καταβληθεί στους ιδιοκτήτες και τα υπερκείμενα
5. Διαμόρφωση δρόμων σε εφαρμογή σχεδίου πόλης 1993 βορείως στην περιοχή Διοκλέους και ανατολικά του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πρώην ιδιοκτησίας Μέντη-Λιάνου-Μαστραγγελόπουλου».

autokinitodromos-katwthi-laiikwn_1.JPGkomvos-petalo.JPGpaidiki-xara-petalo.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech