Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Π. Νίκας: και δεύτερο δρομολόγιο εβδομαδιαίως στη σύνδεση με Κρήτη

Με επιστολή του προς τον Χαράλαμπο Σαλβαράκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΝΕ, ο Δήμαρχος ζητεί και δεύτερο δρομολόγιο εβδομαδιαίως, στο πλαίσιο της σύνδεσης της Καλαμάτας με τα Κύθηρα και την Κίσσαμο στην Κρήτη. Ο Π. Νίκας επισημαίνει τα πλεονεκτήματα της γραμμής και αναφέρεται στην επιδίωξη του Δήμου Καλαμάτας να γίνει αυτή η σύνδεση τακτική και σε ετήσια βάση. Το πρώτο βήμα είναι η διενέργεια και δεύτερου δρομολογίου κάθε εβδομάδα, που θα καταστήσει τη γραμμή ελκυστικότερη.

Στην επιστολή του Δημάρχου αναφέρονται τα εξής:

«Η εταιρεία σας συνδέει την Καλαμάτα με την Κρήτη ακτοπλοϊκώς, δρομολογώντας το σκάφος «Βιτσέντζος Κορνάρος», για το 2016 από τις 20 Ιουνίου μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Η σύνδεση Καλαμάτας -  Κυθήρων - Κισσάμου είναι επωφελής για την περιοχή μας και επιθυμούμε να παγιωθεί και να επεκταθεί χρονικά. Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι είναι επωφελής από οικονομικής και τουριστικής πλευράς, καθώς και από πλευράς μεταφορών προϊόντων και για την Κρήτη.

Ως πρώτο βήμα για την παγίωση αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης,  θεωρούμε τη διενέργεια 2 δρομολογίων εβδομαδιαίως, με πιθανή ημέρα πραγματοποίησης του δευτέρου την Τετάρτη. Είναι σαφές ότι με δύο δρομολόγια η συγκοινωνία πυκνώνει και γίνεται ελκυστικότερη, για επιβάτες χωρίς όχημα, κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων, καθώς και για τη διαμετακόμιση φορτίων με φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως.

Παρακαλούμε να εξετάσει η εταιρεία σας το ενδεχόμενο διενέργειας και δευτέρου δρομολογίου κάθε εβδομάδα, με στόχο να καταστεί η συγκοινωνιακή σύνδεση Καλαμάτας και Κρήτης ελκυστικότερη και, ως αποτέλεσμα, τακτική και σε ετήσια βάση».

 

vitsentzos-kornaros.jpg

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech