Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 19 Μαΐου 2016

Στη 10η για το 2016 συνεδρίασή του συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε αποφάσεις επί 38 θεμάτων, εκ των οποίων 1 εκτός ημερησίας διατάξεως. Οι σημαντικότερες αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι εξής:

 

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

agia marina

Ανεξάρτητα από το αν υπάρξει χρηματοδότηση από πλευράς Κυβέρνησης - είναι αλήθεια πως είναι αμφίβολη η χρηματοδότηση λόγω της οικονομικής κρίσης - ο Δήμος Καλαμάτας θα λειτουργήσει και φέτος την κατασκήνωση στην Αγία Μαρίνα, για μία ή δύο κατασκηνωτικές περιόδους, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να περάσουν ένα δεκαήμερο πάνω στο βουνό, με τις ωφέλειες που αυτό συνεπάγεται. Η λειτουργία της κατασκήνωσης θα ξεκινήσει περίπου στις αρχές Ιουλίου και θα πραγματοποιηθούν μία ή δύο κατασκηνωτικές περίοδοι, ανάλογα με τη ζήτηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από την απόφαση να λειτουργήσει και φέτος η κατασκήνωση, ψήφισε και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Το προσωπικό θα προσληφθεί κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες θα αρχίσουν εντός των ημερών και πρόκειται για συντονιστή, ομαδάρχες, ψυχαγωγούς, γυμναστές, επιμελητές κ.λπ.

  

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟΥ

kleisto-gipedo-polykladikou

Ολοκληρώθηκε η εκτεταμένη παρέμβαση συντήρησης εκ μέρους του Δήμου στο κλειστό γυμναστήριο του πρώην Πολυκλαδικού, στην περιοχή της Αγίας Τριάδος. Άλλαξαν σχεδόν τα πάντα: έγινε πλήρης εκσυγχρονισμός στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες, άλλαξε ο φωτισμός, πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί και συνεχίζεται η προσπάθεια και στον εξωτερικό χώρο. Επίσης, ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας ώστε να αποκλείεται η είσοδος ιδιαίτερα από την ανατολική και τη βόρεια πλευρά, από όπου έμπαιναν διάφορα στοιχεία τη νύχτα, ιδιαίτερα από τον παρακείμενο καταυλισμό των αθίγγανων.

Το κλειστό γυμναστήριο του πρώην Πολυκλαδικού κατά τις πρωινές ώρες θα καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων, που λειτουργούν στο συγκρότημα. Τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργεί με ευθύνη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, ώστε ομάδες της πόλης να προπονούνται και να δίνουν αγώνες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που συντάσσεται από τον Αθλητικό Οργανισμό.

Χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τον 1ο ανακεφαλαιωτικό πίνακα του έργου που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω κλειστό γυμναστήριο, καθώς και την παράταση προθεσμίας για την εκτέλεση των εργασιών μέχρι 23 Μαΐου 2016.

 

ΓΛΙΣΤΡΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

mantineia

Εγκρίθηκε η κατασκευή ράμπας που θα διευκολύνει την πρόσβαση μικρών σκαφών, αλιευτικών και αναψυχής, στη θάλασσα, στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας. 

 

ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΤΟΜΩΝ 

venetsanos-ketseas

Μετά από πρόταση του Διευθυντή του Εικαστικού Τομέα της ΚΕ «Φάρις» Παναγιώτη Λαμπρινίδη, εγκρίθηκε η χωροθέτηση της προτομής του Στρατηγού Βενετσάνου Κετσέα, μιας εμβληματικής στρατιωτικής φυσιογνωμίας από τους Δολούς της Μάνης που συνδέθηκε με τη νικηφόρο πορεία του 9ου Συντάγματος Πεζικού στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και το έφερε συντεταγμένο στην Καλαμάτα, επί της πλατείας Μαυρομιχάλη.

plateia-othwnos-Medium

Επίσης, η προτομή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου θα τοποθετηθεί επί της πλατείας Όθωνος, τη μελέτη για την αναβάθμιση της οποίας συντάσσει ο εικαστικός Χρήστος Ρηγανάς. Η προτομή είμαι έτοιμη και θα τοποθετηθεί στις προσεχείς εβδομάδες, ενώ στην πλατεία Όθωνος το κεντρικό στοιχείο θα είναι το νερό, καθώς θα εγκατασταθεί ένα σιντριβάνι.

 

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΚΤΕΛ

Δόθηκε έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης, όσον αφορά σε υπό ίδρυση πρατήριο υγρών καυσίμων, με την οδό Αρτέμιδος και υποβιβασμού της στάθμης του πεζοδρομίου. Το πρατήριο θα βρίσκεται έμπροσθεν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και η λειτουργία του θα συμβάλει και στη βελτίωση της εικόνας της περιοχής.

  

ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας καντίνας για 4 μήνες, δηλαδή για τη θερινή περίοδο του 2016, κατόπιν κληρώσεως. Η καντίνα θα εγκατασταθεί στο δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου έναντι τέλους 750 ευρώ. Μετά από κλήρωση μεταξύ 6 αιτούντων, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η άδεια χορηγήθηκε στον Ιωάννη Γλύπτη.

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΒΑ

periptero

Εγκρίθηκε η κατάργηση της θέσης περιπτέρου επί της οδού Μητροπέτροβα, λόγω ανάκλησης της άδειάς του.

 

 ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

poleodomikes-meletes

Επελέγη η προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, που ήταν και η μόνη, για τη συνομολόγηση δανείου ύψους 1.220.000 ευρώ με σκοπό τη σύνταξη των εξής πολεοδομικών μελετών:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πολεοδομική μελέτη της περιοχής Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας. Προϋπολογιζόμενο κόστος πολεοδομικής μελέτης 410.000 ευρώ

ΠΡΩΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΖΕΠ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΠΛΑΚΩΤΩΝ

Πολεοδομική μελέτη της περιοχής της πρώην δυτικής ΖΕΠ, η οποία βρίσκεται μεταξύ του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της δυτικής και της βόρειας συνοικίας και της περιοχής Πλακωτά. Προϋπολογιζόμενο κόστος 270.000 ευρώ

ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΕΡΓΑΣ

Μελέτη πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας, με προϋπολογιζόμενο κόστος 290.000 ευρώ

ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

Μελέτη πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Μικρής Μαντίνειας, με προϋπολογιζόμενο κόστος 250.000 ευρώ.

Η εκτίμηση είναι πως θα χρησιμοποιηθεί ποσό κάτω από το μισό του δανείου.

Για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων στα πολεοδομικά ζητήματα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες. Η ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών Παραλίας Βέργας και Μικρής Μαντίνειας προχωρεί, ενώ η πολεοδόμηση στην περιοχή της Ανατολικής Παραλίας, στην πρώην δυτική ΖΕΠ και στην περιοχη Γουλιμίδες θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

  

ΚΙΝΗΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

press conatainer 1

Εγκρίθηκαν οι όροι της σύμβασης για τη μίσθωση έκτασης 4 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή του πεδίου βολής, ιδιοκτησίας του ΤΕΘΑ, όπου θα εγκατασταθεί ο πρώτος κινητός σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Συνολικά, θα υπάρχουν 3 – 4 τέτοιοι σταθμοί στην περιφέρεια του Δήμου.

 

ΚΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ereipio-koumoundouraki

Εγκρίθηκαν οι όροι του χρησιδανείου για τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση ακινήτου, επί της οδού Κουμουνδουράκη 13, στο ΤΕΘΑ για χρονική διάρκεια 90 ετών, με σκοπό την κατασκευή σύγχρονου Στρατιωτικού Μουσείου.

 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Εγκρίθηκαν οι όροι του χρησιδανείου για την παραχώρηση κατά χρήση πυροσβεστικού οχήματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31/10/2016). Το όχημα θα επιχειρεί στην περιοχή του Αγίου Φλώρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει περί τα 15 πυροσβεστικά οχήματα, που έχουν ήδη διασκορπισθεί σε όλη την έκτασή του και κάθε χρόνο δίνουν μάχη για να μην έχουμε φαινόμενα εκτεταμένων πυρκαϊών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΩΝ 

parko-kykloforiakis-agvgis

Εγκρίθηκαν οι όροι του χρησιδανείου για την παραχώρηση κατά χρήση γραφείου, εντός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης Μεσσηνίας, για χρονική διάρκεια 3 ετών. Οι εκπαιδευτές θα φροντίζουν για το πράσινο του χώρου, ενώ θα συμβάλουν στην κυκλοφοριακή αγωγή των μικρών μαθητών.

 

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

pyrgos-navagososti

Δόθηκε έγκριση για την πρόσληψη 9 ναυαγοσωστών, διάρκειας 3 μηνών και μέχρι 40 εργατών πυροπροστασίας, διάρκειας 2 μηνών, με δυνατότητα παράτασης για 1 μήνα. Οι διαδικασίες πρόσληψης θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Εγκρίθηκε τροποποίηση για την πρακτική άσκηση μαθητών με την αντικατάσταση της ειδικότητας «Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής Τοπίου», διότι δε λειτούργησε στον ΟΑΕΔ τέτοιο τμήμα, σε «Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου» για 2 μαθητές και την αύξηση του αριθμού μαθητών της ειδικότητας «Βοηθών Βρεφοκόμων» από 10 σε 13.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρακτική άσκηση σπουδαστών των ειδικοτήτων «Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων», «Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» και «Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμαγείρων» του ΙΕΚ «Ορίζων».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΑΦΗΣ

koimitirio kentrikos diadromos

Μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού απάντησε θετικά σε μια προσπάθεια του Δήμου να εξασφαλισθούν περισσότεροι χώροι ταφής στο κεντρικό κοιμητήριο Καλαμάτας. Η Υπηρεσία δεν έχει αντίρρηση για τη χρήση ως οικογενειακών ή ατομικών τάφων των 68 αξιόλογων ταφικών μνημείων, που δεν χαρακτηρίστηκαν μνημεία ή έργα τέχνης μέχρι σήμερα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ώστε να προστεθούν αυτοί οι 68 χώροι ταφής στους υπάρχοντες, για την εξυπηρέτηση των συνεχώς αυξανομένων αναγκών του κοιμητηρίου. Χρήση θα γίνεται χωρίς καμία αλλοίωση ή παρέμβαση στα υπάρχοντα δομικά ή καλλιτεχνικά στοιχεία των ταφικών μνημείων.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech