Στη Θεία Λειτουργία και σε εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, παρέστη το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Β. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενορίτης των Ταξιαρχών από μικρό παιδί, καθώς κατοικούσε σε μικρή απόσταση από το Ναό, επεσήμανε - σε σύντομο χαιρετισμό του - ότι στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών έκανε τα πρώτα βήματά του στην Ορθοδοξία, προσθέτοντας τα εξής: «Εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα στο Δημοτικό Σχολείο. Εδώ, είτε στη Θεία Λειτουργία, είτε στο Κατηχητικό, ένιωσα τη δύναμη της Ορθοδοξίας. Εκείνη τη δύναμη που σε βοηθά να κάνεις τα βήματά σου ως άνθρωπος».
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση αφιερωματικός τόμος, με την ιστορία του Ναού και τίτλο: «Λειτουργοί Θείας Δόξης».
Στην ιστορία του Ναού αναφέρθηκε σε ομιλία του ο Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μουστάκας, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ενώ για το περιεχόμενο του τόμου έκανε λόγο ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, προϊστάμενος του Ι. Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Ακολούθως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 60 χρόνια διακονίας του Ιερού Ναού, κάνοντας αναφορά στη λειτουργική και πνευματική πορεία του. Προσέφερε δε στον κ. Παυλόπουλο τον τόμο με την ιστορία του Ναού των Ταξιαρχών.
Τέλος, ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος προσέφερε στον Πρόεδρο, ως αγαθή ανάμνηση της επισκέψεώς του στην ενορία, μια αγιογραφημένη εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ.
Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός