Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή στις 30 Μαΐου 2016

Στην 24η/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 και ώρα 13.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων 1ου τριμήνου, οικον. έτους 2016, Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
2. Έλεγχος οικονομικών στοιχείων μηνός Απριλίου, οικον. έτους 2016, Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΑ»

ilektra-t

4. Απ' ευθείας ανάθεση εκπόνησης των μελετών:
i. Αρχιτεκτονική μελέτη,
ii. Στατική μελέτη,
iii. Μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων,
για την επισκευή του κτιρίου πρώην κινηματογράφου ΗΛΕΚΤΡΑ. Εγκρίθηκε, προκειμένου να προταθεί – μαζί με άλλα έργα - για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Λόγω της ιδιαιτερότητας του αντικειμένου των επιμέρους προς εκπόνηση μελετών, σε συνδυασμό με τον άμεσο χρόνο που έπρεπε να συνταχθούν για να ωριμάσει το έργο, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών βεβαίωσε την αδυναμία σύνταξης των μελετών από την ίδια, ώστε αυτές να εκπονηθούν από ιδιώτες μελετητές σύμφωνα με το νόμο. Η σύνταξη της υπ' αριθμ. i μελέτης ανατέθηκε στην Ντονατέλλα Σπινέλλα – Κυριακοπούλου αντί ποσού 8.000 ευρώ προ ΦΠΑ, της υπ' αριθμ. ii μελέτης στον Παναγιώτη Μουντανέα αντί 3.000 ευρώ προ ΦΠΑ και της υπ' αριθμ. iii μελέτης στον Ιωάννη Δημέα αντί 4.000 ευρώ προ ΦΠΑ.

5. Ανάδειξη αναδόχου για εκτέλεση με απ' ευθείας ανάθεση του έργου «Επισκευή λιθοδομών ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων». Εγκρίθηκε η ανάθεση του έργου στον Ιωάννη Λαμπρόπουλο του Παναγιώτη, ο οποίος προσέφερε έκπτωση 3% επί προϋπολογισμού μελέτης 4.500 ευρώ.

 

ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

makedonias-artemidos

6. Επί ενστάσεων κατά του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση κόστους λειτουργίας». Έγινε εκτενής συζήτηση, παρουσία νομικών συμβούλων των ενδιαφερομένων εταιρειών, επί των υποβληθεισών ενστάσεων και εγκρίθηκε, αφού συνεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία, η απόφαση επί του θέματος να ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ 

 ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΟΧΘΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΙ

potamos-aris

7. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου». Για το έργο αυτό, προϋπ. 378.425,00 €, με πόρους από δάνειο που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προσωρινός μειοδότης ανεκηρύχθη η εταιρεία Alpha Delta Constructions ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 52,03%, ενώ συμμετείχαν στο διαγωνισμό 16 εργολήπτες.
Η περιοχή της παρέμβασης είναι η λωρίδα γης που βρίσκεται μεταξύ της κοίτης του ποταμού Άρι και του εφαπτόμενου σε αυτόν δρόμου. Διαμορφώνεται μία διαδρομή μήκους 900 μέτρων για αναψυχή και εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος, που αρχίζει από τη γέφυρα του ποταμού στις εκβολές του και καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων. Όλες οι παρεμβάσεις που προτείνονται είναι ήπιου χαρακτήρα και δε θα ενοχλήσουν στο ελάχιστο το φυσικό περιβάλλον του ποταμού. Η διαδρομή κατασκευάζεται παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο, δημιουργώντας σε μερικά σημεία ένα είδος εξώστη πάνω από τη φυσική διαμόρφωση των πρανών της όχθης. Παράλληλα στη διαδρομή κατασκευάζεται και ένα χωμάτινο μονοπάτι, που απομακρύνεται από τη διαδρομή του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, αφήνοντας κενά τα οποία θα καλυφθούν με φύτευση.
Η διαδρομή του μονοπατιού ακολουθεί το ανάγλυφο του εδάφους, κάνοντας την επικοινωνία με το ποτάμι άμεση.
Στα σημεία της διαδρομής όπου προκύπτουν υψομετρικές διαφορές, θα τοποθετούνται κιγκλιδώματα για την προστασία των χρηστών και η συνέχεια της διαδρομής θα γίνεται με ήπιες κλίσεις. Για τη συγκράτηση του εδάφους που γειτνιάζει με την κοίτη του ποταμού και είναι αρκετά χαλαρό, θα χρησιμοποιηθούν κορμοί δέντρων, οι οποίοι θα πακτωθούν στο έδαφος.
Κατασκευάζονται αρχικά ένας πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος πλάτους 2 μέτρων και μήκους 620 μέτρων και στη συνέχεια ένας πεζόδρομος πλάτους 1,60 μέτρων με μήκος 260 μέτρα, από χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο τύπου κουρασάν, παράλληλα με τον υφιστάμενο δρόμο. Επίσης, κατασκευάζεται ένα παραποτάμιο μονοπάτι πλάτους ενός μέτρου και μήκους 130 μέτρων, με διαμόρφωση δαπέδου από στουρνάρι, που εγκιβωτίζεται από κορμούς δέντρων, οι οποίοι τοποθετούνται παράλληλα προς το έδαφος και σταθεροποιούνται με ζώνη σκυροδέματος. Το μονοπάτι διαμορφώνεται παράλληλα με τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, πλησιάζοντας όμως στην κοίτη του ποταμού σε δύο σημεία όπου το φυσικό ανάγλυφο της όχθης του επιτρέπει.
Προβλέπεται, ακόμη, η κατασκευή μιας μικρής ξύλινης γέφυρας μήκους 25 μέτρων και πλάτους 1,60 μέτρων για τη συνέχεια της διαδρομής στο σημείο που αυτή συναντά τον αρχαιολογικό χώρο, το οποίο αποτελεί και το δυσμενέστερο σημείο διαθέσιμης σε εύρος λωρίδας γης.
Επίσης, στη μελέτη περιλαμβάνεται η κατασκευή ξύλινης εξέδρας εμβαδού 14 τετραγωνικών μέτρων, με διαμόρφωση καθιστικού από ξυλεία, που επεκτείνεται με μικρό πρόβολο πάνω από την κοίτη του ποταμού και ενός μικρού ξύλινου δαπέδου 3,6 τετραγωνικών μέτρων, που σηματοδοτεί το τέλος του ποδηλατόδρομου και την αρχή του πεζόδρομου.
Θα εγκατασταθεί, επίσης, ξύλινο κιόσκι στην αρχή και ξύλινο κιόσκι με ξύλινα καθιστικά στο μέσο της διαδρομής.
Τέλος, περιλαμβάνονται φυτεύσεις πλατανιών.

8. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δύο ακινήτων του Τουριστικού Ταϋγέτου της Τοπικής Κοινότητας Αλαγονίας και κατάρτιση όρων διακήρυξης επαναληπτικής δημοπρασίας. Λόγω μη διεξαγωγής της δημοπρασίας εξαιτίας ελλείψεως απαρτίας της επιτροπής διαγωνσμού, αποφασίσθηκε η εκ νέου διενέργεια της δημοπρασίας και εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης.

 

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΑΣΙΛΙΚΟΝ»

9. Κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοιχτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση και αξιοποίηση ακινήτου – Ξενοδοχείο Βασιλικόν – του Δήμου Καλαμάτας, για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου. Εγκρίθηκε με τιμή εκκίνησης 680 ευρώ το μήνα, για μίσθωση διάρκειας 25 ετών, όσον αφορά σε κτήριο με μικτή επιφάνεια εισόδου Α΄ ορόφου, μεσοπατώματος, Α΄ ορόφου και δώματος 413,96 τετρ. μέτρα.

10. Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού κληροδοτήματος «ΛΥΚ. ΣΚΙΑ». Εγκρίθηκε.
11. Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού κληροδοτήματος «ΑΙΚ. ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ». Εγκρίθηκε.
12. Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού κληροδοτήματος «ΓΡΗΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ». Εγκρίθηκε.
13. Συνέχιση της χορήγησης δεκαπέντε (15) υποτροφιών, για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016, από το κληροδότημα «ΛΥΚ. ΣΚΙΑΣ». Εγκρίθηκε σε συνέχεια αποφάσεως της τριμελούς επιτροπής υποτροφιών του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, την οποία συγκροτούν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση των υποτροφιών όσον αφορά στους εξής φοιτητές και φοιτήτριες για το ακαδημαϊκό έτος 2015 / 2016:
α. Παναγιωτόπουλο Μιχαήλ του Σταύρου
β. Ηλιόπουλο Ευάγγελο του Κωνσταντίνου
γ. Μιχαλοπούλου Ολυμπία του Ευαγγέλου
δ. Γκόνη – Ρήγα Παναγιώτα – Μαρία του Γεωργίου
ε. Ξενούλη Μαρία του Παναγιώτη
στ. Ψυχογιό Ιωάννη του Παναγιώτη
ζ. Μαυριτσάκη Παναγιώτη του Ιωάννη
η. Ηλιόπουλο Παναγιώτη του Αναστασίου
θ. Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου
ι. Σπηλιόπουλο Απόστολο του Αναστασίου
ια. Πλιού Γεωργία του Παναγιώτη
ιβ. Καρκαλούτσου Μυρτώ του Παρασκευά
ιγ. Αλαγά Ραφαήλ – Κωνσταντίνο του Παναγιώτη
ιδ. Μαντά Νικόλαο του Αθανασίου
ιε. Παρασκευόπουλο Παναγιώτη του Φωτίου.
14. Επί αιτήματος για ανανέωση της μίσθωσης ακινήτου κληροδοτήματος «ΓΡΗΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ». Εγκρίθηκε για τρία έτη, δεδομένου ότι ο μισθωτής Βασίλειος Αλφέας είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και έχει εκφράσει την επιθυμία για ανανέωση της μίσθωσης, καθώς το κατάστημα που διατηρεί είναι το μέσο του βιοπορισμού του.

 

ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ

sidirodromikos-stathmos

15. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ανοιχτής δημόσιας πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση ισογείου καφέ - αναψυκτηρίου με την ακάλυπτη έκταση αυτού, εντός του χώρου του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού όσον αφορά στην ανωτέρω μίσθωση, που θα έχει χρονική διάρκεια 9 έτη. Η τιμή εκκίνησης ήταν 1.200 € ανά µήνα και πλειοδότης αναδείχθηκε η Παπακωνσταντίνου Ηλίας και Σία ΕΕ, που προσέφερε μίσθωμα 1.800 ευρώ μηνιαίως. 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech