Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Διαμαρτυρία για το σχεδιασμό περί hotspot στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Διαμαρτύρεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών σχετικά με προπαρασκευαστικές ενέργειες εκ μέρους της Κυβέρνησης, προκειμένου να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει κέντρο υποδοχής - hotspot προσφύγων εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Τριπόλεως.

Ο Σύνδεσμος καλεί την Κυβέρνηση και την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ να πράξουν αυτά που ο νόμος ρητά προβλέπει για τις ΒΙΠΕ και, αντί να τις οδηγήσουν σε περαιτέρω απαξίωση, να τις εκσυγχρονίσουν, βοηθώντας την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.
Ο Σύνδεσμος πιστεύει ακράδαντα ότι δεν έχουν εξαντληθεί οι εναλλακτικές λύσεις για την ανεύρεση χώρων φιλοξενίας προσφύγων / μεταναστών και για τους λόγους αυτούς:
1. Καταγγέλλει με αγανάκτηση την αιφνιδιαστική και μυστικοπαθή ενέργεια της Κυβέρνησης να δημιουργήσει κέντρο hotspot στη ΒΙΠΕ Τρίπολης χωρίς τη συναίνεση, συνεργασία, ενημέρωση των τοπικών αρχών και φορέων
2. Απαιτεί να ανακαλέσει αυτή την ενέργεια εντός της ΒΙΠΕ Τρίπολης ή οποιαδήποτε άλλη σχεδιαζόμενη σε παρόμοια εγκατάσταση σε όλη την Ελλάδα και να προχωρήσει σε άμεσο ειλικρινή διάλογο με τους τοπικούς φορείς για την εύρεση αξιοπρεπούς λύσης
3. Απαιτεί από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις που κατά νόμο τής έχουν ανατεθεί από την πολιτεία για την ορθή λειτουργία και διαχείριση των βιομηχανικών περιοχών, υπερασπιζόμενη το χαρακτήρα και το σκοπό σχεδιασμού τους.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, σε αντίθετη περίπτωση, ο Σύνδεσμος «θα κινηθεί σε συνεργασία με τα θιγόμενα μέλη του με όποια νόμιμα μέσα διαθέτει κατά παντός υπευθύνου για την προάσπιση της περιουσίας, των ακινήτων και της βιωσιμότητας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech