Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ορκίσθηκαν 300 νεοσύλλεκτοι στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού

Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, έδωσαν όρκο πίστης στην Πατρίδα και υπακοής στο Σύνταγμα και στους Νόμους, 300 νεοσύλλεκτοι της 2016 Γ΄ ΕΣΣΟ, που υπηρετούν στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού.

Στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, η ορκωμοσία τελέσθηκε παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα και εκπροσώπων των πολιτικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Την τελετή κάλυψε μουσικά η Στρατιωτική Μουσική της Διοίκησης Κέντρων (έδρα: Τρίπολη).
Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Μπαλαφούτης, διοικητής ΑΣΔΥΣ, μιλώντας προς τους νέους στρατιώτες και τις οικογένειές τους, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κατάταξη στις τάξεις του Στρατού αποτελεί συνταγματική υποχρέωση, αλλά και το ύψιστο δικαίωμα και καθήκον για τους ελεύθερους πολίτες, με σκοπό την υπεράσπιση του αγαθού της ελευθερίας. Την ημερήσια διαταγή του 9ου Συντάγματος Πεζικού ανέγνωσε ο διοικητής του συνταγματάρχης Δημήτριος Αρβανίτης.

 

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΗΣΥΧΟ»

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την παρέλαση των ορκισθέντων στρατιωτών, ανέφερε τα εξής: «Το στρατόπεδό μας δεν κινδυνεύει. Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει, είναι από τους κάθε είδους πολιτικάντηδες, που βάζουν το στρατόπεδο στο κέντρο κομματικών αντιπαραθέσεων. Να αφήσουν το στρατόπεδο ήσυχο! Νομίζω ότι η ηρεμία θα διασφαλίσει και τη συνεχή παρουσία του εδώ, ενός στρατοπέδου συνδεδεμένου με τους αγώνες των προγόνων μας.
Σήμερα είχαμε μία ωραιότατη τελετή. Συγχαρητήρια στους αξιωματικούς μας εδώ, που παρουσίασαν τους νεοσύλλεκτους σε άριστη κατάσταση».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech