Συμβολή του Δήμου Καλαμάτας στην κατάσβεση πυρκαϊών στις 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Τη Δευτέρα 17-9-2018, το μεσημέρι, εκδηλώθηκε φωτιά στο Ασπρόχωμα, η οποία έκαψε μόνο καλάμια. Επιχείρησαν πυροσβέστες με 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η κατάσβεση ολοκληρώθηκε στις 12.40.

Στις 12.40 ξέσπασε φωτιά στην Τ.Κ. Ασπροπουλιάς και στις 19.20 εξερράγη άλλη πυρκαϊά στα σύνορα των Τ.Κ. Αιθαίας – Άνθειας (Αίπειας). Επιχείρησαν πυροσβέστες με 6 οχήματα της Π.Υ. Σημαντική ήταν η βοήθεια των εργατών πυροπροστασίας του Δήμου Καλαμάτας, όπως και πολλών κατοίκων της περιοχής, που έσπευσαν να περιορίσουν τη φωτιά. Η κατάσβεση ολοκληρώθηκε στις 23.30.
Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω φωτιάς, περίπου στις 21.00, εκδηλώθηκε νέα πυρκαϊά στο Ασπρόχωμα, η οποία παρουσιάζει αναζωπυρώσεις ακόμα και σήμερα, Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ η Π.Υ. την ελέγχει διατηρώντας υδροφόρα μονίμως επιτόπου.
Μικρή φωτιά εκδηλώθηκε, επίσης, κοντά στο Praktiker και κατασβέσθηκε άμεσα.
Ο Δήμος Καλαμάτας συνέβαλε στην κατάσβεση των πυρκαϊών στα σύνορα Αιθαίας – Άνθειας και στη δεύτερη φωτιά στο Ασπρόχωμα και με 4 πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία οδηγούσαν ο πρόεδρος της ΤΚ Αγίου Φλώρου Θεόδωρος Κουρνέτας, ο πρόεδρος της ΤΚ Αριοχωρίου Παναγιώτης Σκούρας, οι εθελοντές Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Ηλίας Σπυρόπουλος, ο Θανάσης Θωμόπουλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ο Παναγιώτης Μάλαμας, συμβασιούχος υπάλληλος του Δήμου.

1_Medium.jpg2.jpg3.jpg

© Copyright

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

2024

gcloud