Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή στις 16 Ιουνίου 2016

Στην 28η/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Καθορισμός μισθωτικού ανταλλάγματος του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού. Εγκρίθηκε ο καθορισμός του εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες, για το έτος 2017 και εφεξής, εφόσον παραχωρηθεί εκ νέου, σε 4 ευρώ ανά τετρ. μέτρο.

kalamata-notia-view

2. Καθορισμός τελών καθαριότητας αιγιαλού. Εγκρίθηκε η επιβολή ετήσιου τέλους καθαριότητας αιγιαλού, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλαμάτας, ποσού 5 ευρώ ανά τετρ. μέτρο χρησιμοποιούμενης επιφάνειας.
Απαλλάσσονται του τέλους και μόνο για το τρέχον έτος 2016 τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία έχουν λάβει ή θα λάβουν άδεια απλής χρήσης αιγιαλού (με την υπογραφή συμφωνητικού μίσθωσης) από το Δήμο Καλαμάτας ή το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας.
Συνολικά και σε συνδυασμό με το τέλος που προσδιορίστηκε στο υπ' αριθμόν 1 θέμα της ημερήσιας διάταξης, υπάρχει μείωση της επιβάρυνσης για τους επαγγελματίες περί τo 20%.
3. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.
4. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.
5. Επί ενστάσεων κατά του πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση κόστους λειτουργίας». Εκδικάσθηκαν οι ενστάσεις και ο διαγωνισμός συνεχίζεται.
6. Γνωμοδότηση της επιτροπής διαγωνισμού επί της προδικαστικής προσφυγής κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού για την «Επεξεργασία αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού – κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος – αξιοποίηση ανακυκλώσιμων». Η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε τη γνωμοδότηση της επιτροπής διαγωνισμού και έκανε εν μέρει δεκτή την ένσταση της εταιρείας «Τοξότης». Ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί.

7. Κατάρτιση όρων διακήρυξης για τη διενέργεια πρόχειρου ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Συντήρηση οργανωμένων χώρων πρασίνου (2016)» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών προϋπολογισμού 34.978,82 ευρώ με το ΦΠΑ.

8. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δύο δημοτικών ακινήτων του Τουριστικού Ταϋγέτου στην Τοπική Κοινότητα Αλαγονίας. Έγινε δεκτή και η δημοπρασία κατακυρώθηκε υπέρ της Olympic Sport AE έναντι τιμήματος 2.000 ευρώ μηνιαίως, που επιμερίζεται σε 1.500 ευρώ για τον ξενώνα και 500 ευρώ για την καφετέρια. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης είναι 50 έτη.
9. Έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής. Εγκρίθηκε.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech