Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνάντηση για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου

Το βράδυ της Τρίτης 29 Ιουνίου 2016, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Ηλία Καλφακάκο και τον Ιπποκράτη Παπαδημητράκο, εκπροσώπους του Cycle Hack Καλαμάτα, το οποίο είναι ένας μαραθώνιος καινοτομίας κατά τη διάρκεια του τριημέρου 24 έως 26 Ιουνίου 2016, που σκοπό έχει να δώσει μορφή σε έξυπνες ιδέες, οι οποίες προωθούν τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.

Ο Δήμαρχος προέβη σε ενημέρωση για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, που αφορά στην εξάπλωση του ποδηλάτου στην πόλη. Εκτός από τον κεντρικό ποδηλατόδρομο, που εκσυγχρονίζεται συνεχώς (άμεσα θα εκσυγχρονισθεί το τμήμα από την οδό Ξενοφώντος μέχρι το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων), σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η κατασκευή του μεγάλου περιφερειακού ποδηλατοδρόμου Δημαρχείο - Νέδοντας - μαρίνα - λιμάνι. Επίσης, έχει αρχίσει η μελέτη διασύνδεσης των ποδηλατοδρόμων από τη Σαλαμίνος (μαρίνα) μέχρι τη Ναυαρίνου.
Ποδηλατόδρομος έχει, ακόμη, κατασκευαστεί στον Άγιο Φλώρο, ενώ στις προσεχείς εβδομάδες ξεκινά έργο ανάπλασης στην ανατολική όχθη του ποταμού Άρι, όπου θα υπάρχει και ποδηλατόδρομος.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή δεν επιλέγει προς το παρόν την εγκατάσταση κοινοχρήστων ποδηλάτων, διότι επιθυμεί να στηρίζονται οι αρκετοί επαγγελματίες της πόλης που ασχολούνται με την ενοικίαση, συντήρηση και πώληση ποδηλάτων.
Ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει την εκδήλωση του Cycle Hack Καλαμάτα, για την οποία ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία.

cyclehack_Medium.jpgdhmarxos-me-CYCLE-HACK-2-Medium.JPGdhmarxos-me-CYCLE-HACK_1Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech