Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Χρήση των δημοτικών πάρκινγκ από ΑμεΑ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει έμπρακτα τα Άτομα με Αναπηρία, καθώς

• συντάσσει μελέτη προϋπολογισμού άνω των 100.000 ευρώ για ράμπες που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλη την πόλη και θα προστεθούν στις υπάρχουσες,
• έχει όχημα για τη μετακίνηση των ΑμεΑ, το οποίο έχει διαθέσει και για τη μετακίνηση παιδιών του Ειδικού Σχολείου,
• πολλοί δρόμοι της Καλαμάτας απέκτησαν όδευση τυφλών τα τελευταία χρόνια,
• έχει εγκατασταθεί στην παραλία η ράμπα Seatrac, που διευκολύνει τα Άτομα με Αναπηρία να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα και
• για τα Άτομα με Αναπηρία που έχουν εισόδημα μικρότερο των 15.000 ευρώ υπάρχει έκπτωση 50% στα δημοτικά τέλη και στα τέλη ύδρευσης, ενώ για εκείνα με εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ υπάρχει έκπτωση 30% στα δημοτικά τέλη και στα τέλη ύδρευσης.
Σχετικά με τα δημοτικά πάρκινγκ στο κέντρο της Καλαμάτας, η φιλοσοφία λειτουργίας τους είναι να τα χρησιμοποιήσει κάποιος με πληρωμή 0,50 ευρώ την ώρα για να κάνει τη δουλειά του στο κέντρο και να αποχωρήσει, ώστε να έρθει ο επόμενος που θα πρέπει να εξυπηρετηθεί. Δεν μπορεί να διατεθεί χώρος για μόνιμη κατάληψη.
Φυσικά, υπάρχουν ειδικές θέσεις ώστε να μπορούν να σταθμεύουν ΑμεΑ στα πάρκινγκ, ενώ σε κάθε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύονται θέσεις ΑμεΑ για στάθμευση σε διάφορα σημεία της πόλης.
Στα δημοτικά πάρκινγκ του κέντρου είναι αναγκαίο να υπάρχει εναλλαγή, για να εξυπηρετούνται οι πολίτες που έρχονται από διάφορα σημεία της Καλαμάτας, από όλο το Νομό Μεσσηνίας και την νότια Πελοπόννησο, καθώς επίσης και για να υποστηριχθούν οι πεντακόσιοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης.

 

ΣΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ
ΓΙΑ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Ο Δήμαρχος προσέθεσε ότι κατά την εφαρμογή του αυτόματου συστήματος πληρωμής στα πάρκινγκ, έχει παρατηρηθεί ότι σε συγκεκριμένες ώρες υπάρχει συμφόρηση στην είσοδο, καθώς μπαίνουν και άνθρωποι, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική διαδικασία. Ο Δήμος έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρχει προσωπικό εκεί, για να βοηθάει όσους δεν είναι εξοικειωμένοι.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech