Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Μεταφέρεται το Γραφείο του Κ21, εντείνεται η προσπάθεια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Μεταφέρεται άμεσα στον όροφο του κεντρικού κτηρίου του σιδηροδρομικού σταθμού το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Ο Δήμος Καλαμάτας ενοικίασε το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού αντί 2.500 ευρώ το μήνα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει «μαύρη τρύπα» στο κέντρο της Καλαμάτας. Στο κεντρικό κτήριο θα στεγασθεί το Γραφείο του Κ21 και τα υπόλοιπα κτήρια θα δοθούν για πολιτιστικές χρήσεις.

Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, διότι παραχωρεί κτήρια προκειμένου να μένουν καλλιτέχνες, οι οποίοι θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.

Τόνισε, δε, ότι τα χρήματα που προϋπολογίζεται να δαπανηθούν είναι πολλά, αλλά πάνω από το μισό του προϋπολογισμού θα προέλθει από χορηγίες ιδιωτών.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες σε συστράτευση, δεδομένου ότι εάν η Καλαμάτα κερδίσει τον τίτλο και είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, θα αλλάξει η μοίρα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech