Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 23 Ιουνίου 2016

Στην 29η/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων ως ακολούθως:

1. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.
2. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης κανονικού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια σάντουιτς» σε μαθητές δημοτικών σχολείων Δήμου Καλαμάτας. Δε συζητήθηκε.
3. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης κανονικού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων, για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών του Δήμου Καλαμάτας, έτους 2016-2017». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε διαγωνισμό προϋπολογισμού 101.616,23 ευρώ με το ΦΠΑ.
4. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης κανονικού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων & λιπαντικών ελαίων για τις ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας & των Νομικών Προσώπων του, για το έτος 2017». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε διαγωνισμό προϋπολογισμού 576.926,80 ευρώ με το ΦΠΑ.

 

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

5. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις Καλαμάτας». Εγκρίθηκαν και προσωρινός μειοδότης ανακηρύχθηκε η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική ΑΤΕ με μέση έκπτωση 58,91% όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 370.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης της βατότητας κεντρικών αλλά και δευτερευόντων δρόμων της πόλεως Καλαμάτας, της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας, καθώς και των αθλητικών χώρων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης που χρήζουν παρεμβάσεων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνουν τα εξής :

Α. Ανακατασκευές νέων ταπήτων: τομή με ασφαλτοκόπτη (όπου απαιτείται) καθαίρεση παλαιού τάπητα με φρέζα (ή με σκαπτικό μηχάνημα), ισοπεδωτική (όπου απαιτείται), συγκολλητική και κατασκευή ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας!
1. Οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου από Αριστομένους έως Φαρών
2. Οδός Θεμιστοκλέους και Περικλέους
3. Οδός Μπουμπουλίνας από Χρυσοστόμου Σμύρνης έως Χίου
4. Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (τμηματικές παρεμβάσεις)
5. Οδός Σοφοκλέους από Φιλελλήνων έως Κανάρη
6. Οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης από Μπουμπουλίνας προς Ευαγγελιστρίας
7. Οδός Ελύτη από Ναυαρίνου έως Σανταρόζα
8. Οδός Γεωργάκη Ολυμπίου από Βύρωνος προς Μαιζώνος
9. Οδός Λακωνικής (νότια Ανατολικού Κέντρου) από το ύψος του κτηνιατρείου έως Κλυταιμνήστρας (Κουρκουτά)
10. Οδός Λακωνικής από Μεγ. Αλεξάνδρου έως Παλαιολόγου
11. Οδός Ψαρών από Ηπείρου προς Θράκης
12. Οδός Πλάτωνος από Φαρών έως Μαιζώνος

Β. Κατασκευές ταπήτων: ασφαλτική προεπάλειψη, συγκολλητική στρώση, αντιολισθηρή στρώση στις οδούς της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας λόγω των έντονων κλίσεων του οδοστρώματος, ισοπεδωτική στρώση όπου απαιτείται και κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα στις εξής οδούς:
1. Οδός Μεσολογγίου (Ράχη) από συμβολή με οδό Άριος δυτικά έως σκαλοπάτια
2. Διασταύρωση οδών Καμβύση και Μπουμπουλίνας
3. Οδός Μπουμπουλίνας (από Χρ. Σμύρνης – Καμβύση προς πάροδο Νέστορος)
4. 1η πάροδος Καβάφη (Ανατολική Παραλία) από συμβολή με Καβάφη προς βορρά (1ο τμήμα)
5. Οδός Σωκράτους, από Βύρωνος έως Μαιζώνος
6. Γήπεδα καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης 1ου, 7ου, 18ου, 19ου Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας, καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, Παραλίας, 1ο – 2ο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο – Λύκειο Θουρίας
7. Οδός 25ης Μαρτίου Δ.Κ. Βέργας
8. Οδός Αγίου Σπυρίδωνος (Αγριώματα Βέργας)

Γ. Κατασκευές νέων δρόμων: χωματουργικές εργασίες- καθαιρέσεις – εκσκαφές (όπου απαιτείται), κρασπεδόρειθρα (όπου απαιτείται) οδοστρωσία (όπου απαιτείται), καθαίρεση οδοστρώματος, ισοπέδωση με διαμορφωτήρα (όπου απαιτείται), προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτοτάπητα:
1. Πάροδος Καβάφη (Ανατολική Παραλία) συνέχιση παρέμβασης από το τέλος του 1ου τμήματος της οδού που προαναφέρεται στους δρόμους της κατηγορίας Β, έως το τέλος αυτού – αδιέξοδο – αλάνα
2. Οδός 9ου Συντάγματος Πεζικού από οδό Σοφούλη – 6ο Νηπιαγωγείο προς Σοφίας Κοσμοπούλου
Εκσκαφές – διαμορφώσεις, κατασκευή ρειθροκρασπέδων εκατέρωθεν της οδού, κατασκευή υπόβασης, βάσης, προεπάλειψη – ασφαλτοτάπητας
3. Ανώνυμη οδός στον οικισμό Φραγκοπήγαδο (ΟΤ 1171 – 1174)
Εκσκαφές – διαμορφώσεις, κατασκευή ρειθροκρασπέδων εκατέρωθεν της οδού, κατασκευή υπόβασης, βάσης, προεπάλειψη – ασφαλτοτάπητας
4. Οδός Ρόδων (δυτικά από συμβολή με οδό Χρυσανθέμων) Ο.Τ. 700 – 700 Α
Εκσκαφές – διαμορφώσεις, κατασκευή ρειθροκρασπέδων εκατέρωθεν της οδού, κατασκευή υπόβασης, βάσης, προεπάλειψη – ασφαλτοτάπητας.
Οι εργασίες αναμένεται να εκτελεσθούν περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.
6. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Διαμόρφωση βοηθητικού χώρου κοιμητηρίου Ασπροχώματος». Εγκρίθηκαν όσον αφορά σε έργο προϋπολογισμού 27.610 ευρώ με το ΦΠΑ και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η Παντεχνική Μεσσηνίας Δ. Μουτσώκος & Συνεργάτες Ε.Ε., που προσέφερε έκπτωση 7%.
7. Επί της ένστασης κατά των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού πρόχειρου μειοδοτικού επαναληπτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια αναλωσίμων Η/Υ, εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών έτους 2016 για το Δήμο Καλαμάτας». Η ένσταση έγινε δεκτή, η ενιστάμενη εταιρεία συμμετέχει στο διαγωνισμό και αυτός συνεχίζεται.
8. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια ανταλλακτικών – υλικών για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας έτους 2016». Εγκρίθηκαν σχετικά με διαγωνισμό προϋπολογισμού 68.563,28 ευρώ με το ΦΠΑ και αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για την ομάδα Β: Ηλεκτρολογικού υλικού και μπαταριών η Πράττης ΟΕ και για την ομάδα Γ: Βούρτσες σαρώθρων ο Δημήτριος Αναστασιάδης. Ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί για τις Ομάδες Α: Φίλτρα οχημάτων και Δ: Ανταλλακτικά χλοοκοπτικού μηχανήματος, καθώς γι' αυτές κατέστη άγονος.
9. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση διατηρητέου κτιρίου «Ξενοδοχείο Βασιλικόν» προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου. Εγκρίθηκε το πρακτικό περί κηρύξεως του διαγωνισμού ως αγόνου.
10. Κοστολόγηση υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα. Εγκρίθηκε.
11. Καλή εκτέλεση και αμοιβή πληρεξούσιου δικηγόρου του κληροδοτήματος «Γρηγ. Αλεξανδροπουλου». Εγκρίθηκε.

 

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΟΝΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

13. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για «Επισκευές μονώσεων σχολείων 2016» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκαν. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 55.000 ευρώ και οι παρεμβάσεις επισκευών και ανακατασκευών των μονώσεων αφορούν στα σχολεία: πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, Γυμνάσιο Αρφαρών, 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και όπου αλλού παραστεί άμεση ανάγκη.
14. Αποδέσμευση πιστώσεων (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκαν.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech