Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στον Αθηναϊκό Τύπο προαναγγέλλεται το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ρεπορτάζ που προαναγγέλλουν το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 26 Ιουλίου, δημοσιεύθηκαν την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 στην «Καθημερινή» και «Το Βήμα».

Η Ίσμα Μ. Τουλάτου, της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής για το Φεστιβάλ: «Οκτώ διεθνείς και ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, δύο σεμινάρια, ένα εργαστήρι και 10 παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα διεξαχθεί μεταξύ 15 και 26 Ιουλίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Με νέα καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη - η οποία διαδέχθηκε την παραιτηθείσα πριν από μερικούς μήνες Βίκυ Μαραγκοπούλου - η εφετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει συνέχεια του επιτυχημένου Φεστιβάλ που έκανε την Καλαμάτα διεθνώς γνωστή ως πόλη του χορού, ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους για τη σύγχρονη δημιουργία στη χώρα μας».
Η Σταυρούλα Σκαλίδη, στην «Καθημερινή», δημοσιεύει ρεπορτάζ με δηλώσεις της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Κατερίνας Κασιούμη, του Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αντώνη Φωνιαδάκη και της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη. Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα, με αναφορά στην κα Κασιούμη: «Θέλησε να δώσει χώρο στους χορογράφους της Ελλάδας και οι συμμετέχουσες ομάδες καλύπτουν όλα τα διαφορετικά «ιδιώματα» Eλλήνων καλλιτεχνών, όπως λέει η ίδια. Το φεστιβάλ δεν θέλει να είναι κάτι «φορεμένο» στον κόσμο, αλλά να είναι μια γιορτή που να ζωντανεύει την πόλη. Αυτό είναι και το στοίχημα τον καιρό της κρίσης, να πειστεί και η τοπική κοινωνία των 40.000 να συμμετάσχει με τον τρόπο της, να πλησιάσει τον χορό και να την πλησιάσει κι αυτός. Η κ. Κασιούμη κάνει λόγο για «εξωστρέφεια με ποιότητα, δεν πιστεύω ότι το καλό πράγμα το καταλαβαίνουν μόνο οι λίγοι, η ποιότητα έχει σημασία, κι αυτή δεν έχει να κάνει με το είδος που υπηρετείται κάθε φορά».
Η συνέχεια από τον κ. Φωνιαδάκη: «Ο ίδιος, έχοντας παρουσιάσει την πρώτη του χορογραφική δημιουργία το 2003 στον ίδιο θεσμό, δηλώνει την ικανοποίησή του για την έντονα ελληνική χροιά που έχει φέτος η διοργάνωση, με το σκεπτικό ότι είναι ευκαιρία αυτή τη στιγμή να δούμε τι υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας ως προς το πεδίο του χορού και να κάνουμε τον απολογισμό μας».
Τα ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε πατώντας στις φωτογραφίες, που παρατίθενται στο τέλος του κειμένου.

kathimerinh-festival-xoroyMedium.JPGVhma-DSCN9935Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech