Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Άψογη η λειτουργία της κατασκήνωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος για το 2016 στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, που λειτουργεί με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας και είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, μέσα στα έλατα, στη θέση Σουμπρόλακκα του Ταϋγέτου, η κατασκήνωση – που είναι πλήρως στελεχωμένη και στην οποία επικρατούν καθαριότητα, τάξη και ασφάλεια για τα παιδιά - προσφέρει όμορφες στιγμές στους κατασκηνωτές, 47 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 έως 12 ετών.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χθες, Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, μετά την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας από κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε γιορτή για τους γονείς και τους κατασκηνωτές, στην οποία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας, αρμόδιος για την κατασκήνωση. Η γιορτή ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. Ακολούθησε πρόγραμμα από τους κατασκηνωτές, με γυμναστικές ασκήσεις, τραγούδια, θεατρική παράσταση, ποιήματα και συνθήματα κατασκηνωτικά. Επίσης, κιθάρα έπαιξε ο μουσικός της κατασκήνωσης και τραγούδησε ο ίδιος, καθώς και μία ομαδάρχης.
Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή στη λειτουργία της κατασκήνωσης της Κυριακής Φωτοπούλου, εθελόντριας, η οποία βοήθησε τον αρχηγό Παναγιώτη Παπαδόπουλο και τα στελέχη στην καλύτερη προετοιμασία του προγράμματος, σύμφωνα με την εμπειρία της από κατασκηνωτικές περιόδους στις οποίες έχει μετάσχει, ενώ επίσης φρόντισε για την προετοιμασία της χθεσινής εκδήλωσης.
Από την κατασκήνωση προσφέρθηκε φαγητό στα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ενώ στους γονείς δόθηκε κέρασμα.
Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου 2016 και τα παιδιά που βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα είναι πολύ ευχαριστημένα, ώστε ορισμένα ζητούν να επανέλθουν και την επόμενη περίοδο.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech