Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στην Καλαμάτα για συνεργασία αρχιτέκτονες από τη Στουτγάρδη

Στην Καλαμάτα βρίσκεται, σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων Βάδης - Βυρτεμβέργης, το οποίο εδρεύει στη Στουτγάρδη, την οποία συνοδεύει ο Frank Edelmann, Δήμαρχος του Steinach im Kinzigtal Γερμανίας και συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κατ' εντολήν του Υφυπουργού Hans-Joachim Fuchtel. Σκοπός της επίσκεψης είναι οι Γερμανοί αρχιτέκτονες, του κλάδου πολεοδομίας – χωροταξίας, σε συνεργασία με αρχιτέκτονες - στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι συνεργάζονται με το Δήμο, να προβούν σε μία καταρχήν εκτίμηση των παρεμβάσεων, που είναι εφικτές, για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παρακάτω περιοχών:

1. Νέα είσοδος της πόλης από τον περιμετρικό μέσω Αγιάννας, η οποία θα διέρχεται από την περιοχή του Κάστρου και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας
2. Αναβάθμιση των γεφυρών του Νέδοντα
3. Αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης από τον Κορδία μέχρι το Filoxenia, επί μήκους 4 χιλιομέτρων και σε βάθος περίπου 500 μέτρων, μιας περιοχής που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.
Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.
Η επίσκεψη αυτή είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση του Frank Edelmann με τον Παναγιώτη Ε. Νίκα στις 26 Μαΐου 2016, όταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας είχε ζητήσει να εστιασθεί η ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε θέματα αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων και ανάδειξης της ομορφιάς της Καλαμάτας, μέσω έργων που θα περιλαμβάνουν λύσεις απλές, συμβατές με την πόλη και το φυσικό περιβάλλον και όχι μεγάλου κόστους.
Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τον F. Edelmann, του οποίου η σύζυγος κατάγεται από την Καλαμάτα, με αποτέλεσμα ο Γερμανός Δήμαρχος να επισκέπτεται την πόλη μας συχνά, για όσα κάνει. Επίσης, τόνισε προς τους Γερμανούς αρχιτέκτονες ότι ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί ιδέες, ενώ διαθέτει - με την ορθή οικονομική διαχείριση που εφαρμόζεται - τα χρήματα για να τις μετουσιώσει σε πράξεις.
Ο κ. Edelmann εξέφρασε την χαρά του για την εκκίνηση ενός project στην Καλαμάτα, της οποίας την ανάπτυξη έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί εδώ και μία εικοσαετία, τονίζοντας ότι θα τον ευχαριστήσει πολύ να συμβάλει σε αυτήν. Σημείωσε, ακόμη, τα μεγάλα ποσοτικά βήματα για την ανάπτυξη της πόλης, ιδιαίτερα εν όψει της υποψηφιότητας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Στις 18.00 σήμερα, στο Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ της αντιπροσωπείας των Γερμανών αρχιτεκτόνων και αρχιτεκτόνων της Καλαμάτας, στελεχών και συνεργατών του Δήμου.
Η Dita Leyh και ο Matthias Schuster, οι αρχιτέκτονες πολεοδόμοι από τη Γερμανία, θα μπορέσουν στη συνέχεια να συνεργασθούν με ένα επιτελείο αρχιτεκτόνων στη Στουτγάρδη, για τη διαμόρφωση προτάσεων.

DSCN9943_Medium.JPGDSCN9944_Medium.JPGDSCN9945_Medium.JPGDSCN9946_Medium.JPG

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech