Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στο Δημαρχείο ο αποχωρών και ο παραλαμβάνων Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, ο Συνταγματάρχης Δημήτριος Αρβανίτης, μέχρι τώρα Διοικητής του 9ου ΣΠ, που μετατίθεται στην Τρίπολη ως Υποδιοικητής της ΔΙΚΕ, καθώς και ο Συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας, προερχόμενος από φοίτηση στη Σχολή Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, που θα παραλάβει τη διοίκηση του 9ου Συντάγματος Πεζικού. Η σχετική τελετή παράδοσης – παραλαβής θα πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 10.00.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε το νέο Διοικητή του 9ου Συντάγματος Πεζικού κ. Κολέζα και ευχήθηκε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεργασία, όπως κατά παράδοση συμβαίνει. Εξέφρασε, επίσης, τη λύπη του για την αποχώρηση του κ. Αρβανίτη, ευχαριστώντας τον θερμά για την άριστη συνεργασία, την οποία είχαν, σε όλα τα επίπεδα.
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας μάχεται σε κάθε ευκαιρία για το στρατόπεδο μας, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδος και ευτύχησε να έχει άριστους διοικητές».

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΚΕΤΣΕΑ

Ζήτησε, επίσης, τη συνεργασία του στρατεύματος ώστε «να ανασυστήσουμε την κεντρική πύλη στο χώρο του παλιού στρατοπέδου, στο σημείο όπου βρισκόταν, νότια του γηπέδου του Μεσσηνιακού, διότι οι νεότερες γενιές πρέπει να μάθουν ότι στο συγκεκριμένο χώρο έδρευε ένα ηρωικό Σύνταγμα, στο οποίο παρουσιάστηκαν Μεσσήνιοι κυρίως και Λάκωνες, σε παλαιότερες εποχές. Από ΄δω ξεκίνησαν οι πρόγονοί μας για τους μεγάλους αγώνες του έθνους και τις μεγάλες μάχες από το 19ο αιώνα, από τον ατυχή Ελληνοτουρκικό Πόλεμο, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στη συνέχεια το ΄40, όταν μετά τη νικηφόρο πορεία στην Αλβανία ο μεγάλος Βενετσάνος Κετσέας έφερε συντεταγμένο το Σύνταγμα στην Καλαμάτα. Δίπλα σε αυτή την πύλη, που θα φροντίσουμε να είναι αντάξια της μνήμης και της ιστορίας του στρατοπέδου, θα τοποθετηθεί και η προτομή του Στρατηγού Κετσέα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στην περιοχή του Πανεπιστημίου.
Θα κάνουμε και μία εκδήλωση ιστορικής μνήμης για την προσφορά του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην πατρίδα.
Ήδη τα χρήματα εξευρέθησαν και στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 21 Ιουλίου, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

DSCN9947_Medium.JPGDSCN9949_Medium.JPGDSCN9950_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech