Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών στον περιμετρικό και στο Δημαρχείο

Ο Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, τον περιμετρικό Καλαμάτας στη γέφυρα Καλαμίου.

O κ. Δέδες επεσήμανε προς το Δήμαρχο πως ο περιμετρικός μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί.
Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν υπάρχουν χρήματα προς το παρόν για να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Υποδομών τους προσαγωγούς στον περιμετρικό δρόμους. Από το 2017, όμως, μπορεί να υπάρξει βοήθεια προς το Δήμο Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Δέδε για το τι κάνει ή πρόκειται άμεσα να κάνει ο Δήμος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς την πόλη από τον αυτοκινητόδρομο (ανακατασκευή οδού Αρτέμιδος, διαπλάτυνση της οδού Ναυαρίνου και βελτιώσεις στην οδό Λακωνικής για την υποδοχή και διοχέτευση κυκλοφορίας στον περιμετρικό μέσω του κόμβου Γιαννιτσανίκων, ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις στις οδούς Κωστόπουλου και Αθηνών) και ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες αυτές του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε εκ νέου τον κ. Δέδε για τη χρηματοδότηση εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών με ποσό πάνω από 800.000 ευρώ για το master plan λιμένα Καλαμάτας, όπως επίσης και για το ποσό 3 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση των ομβρίων από Θουρία μέχρι Καλαμάτα.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη για το δρόμο Καλαμάτας - Ριζομύλου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Βασίλη Τζαμουράνη. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει γιατί επιμένει ο Δήμος Καλαμάτας να υλοποιηθεί ο δρόμος Καλαμάτας - Ριζομύλου με τη νέα χάραξη. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις από μελετητές και στελέχη της Υπηρεσίας του Υπουργείου Υποδομών και εξετάστηκαν τα δύο βασικά σενάρια και μεικτό σενάριο.
Υπήρξε δέσμευση ότι δε θα προχωρήσει κάτι, πριν οι μελετητές συζητήσουν αναλυτικά με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για το δρόμο, τουλάχιστον στο μέρος που περνάει μέσα από το Δήμο Καλαμάτας.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech