Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνέντευξη του Δημάρχου στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha για την προσβασιμότητα

Ο Δήμαρχος, σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και στο δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο, ενώ στο στούντιο βρίσκονταν οι αθλητές με αναπηρία Γιάννης Κωστάκης και Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη, που ξεκίνησαν από τα δημοτικά κτήρια. Ακολούθησαν, εδώ και χρόνια, εργασίες προκειμένου να κατασκευαστούν ράμπες, οι οποίες διευκολύνουν την πρόσβαση για άτομα με μειωμένη κινητικότητα σε πεζοδρόμια της Καλαμάτας.

 

ΝΕΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 100.000 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ζήτησε από το Γιώργο Λαζαρίδη να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις προς το Δήμο για βελτίωση της προσβασιμότητας, οι οποίες υποβλήθηκαν. Μάλιστα, έχει ήδη ανατεθεί από το Δήμο Καλαμάτας σε μελετητή η εκπόνηση μελέτης, που είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει τα χρήματα και θα διαθέσει πάνω από 100.000 ευρώ, ώστε μέχρι την άνοιξη του 2017 να διευρυνθεί η προσβασιμότητα στην πόλη της Καλαμάτας.
Είπε, ακόμη, ότι ο Δήμος Καλαμάτας φροντίζει ώστε κάθε καινούργιο έργο που κατασκευάζεται να διαθέτει προδιαγραφές διευκόλυνσης της προσβασιμότητας, όπως – για παράδειγμα - στους Ιερούς Ναούς, ώστε να μπορούν εύκολα να εισέρχονται σε αυτούς συνάνθρωποί μας με προβλήματα κινητικότητας.

 

ΚΙ ΑΛΛΗ ΡΑΜΠΑ SEATRAC ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ

Ο Δήμος τοποθέτησε πέρυσι στην παραλία της Καλαμάτας την ηλεκτροκίνητη ράμπα Seatrac, που επιτρέπει στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να κάνουν μπάνιο χωρίς βοήθεια. Το αποτέλεσμα ήταν να έρχονται άνθρωποι από την ευρύτερη περιοχή από την Τρίπολη και κάτω, για να μπορέσουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας ανέφερε ότι του χρόνου θα τοποθετηθεί ακόμα ένας τέτοιος μηχανισμός.
Ο Δήμαρχος, επίσης, έκανε λόγο για τη λειτουργία μικρού λεωφορείου με κατάλληλες προδιαγραφές, το οποίο αγοράστηκε από την AHEPA. Μετά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, o Δήμος Καλαμάτας παρέχει τον οδηγό, τα καύσιμα και τη συντήρηση του οχήματος για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε όλο το Νομό Μεσσηνίας, όταν έχουν ανάγκη να μετακινηθούν.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021

Τέλος, αναφορά έγινε στην προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «η Καλαμάτα είναι μία περιφερειακή πόλη, η οποία εκπροσωπεί άλλες 30 περιφερειακές πόλεις και αγωνίζεται για ένα παράθυρο στην Ευρώπη. Κάνει το μεγάλο βήμα και χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων. Μέχρι τώρα Ελλάδα ήταν η Αθήνα και η ευρύτερη περιοχή της. Ας πάει κάτι και στην επαρχία που παλεύει».

 

 

DHMARXOS_Medium.JPGDSCN9960_Medium.JPGDSCN9961_Medium.JPGDSCN9963_Medium.JPGDSCN9964_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech