Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επίσκεψη μελών της Κίνησης Φοιτητών για την Ευρώπη

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, 10 Έλληνες και 35 ξένοι φοιτητές, μέλη της Κίνησης Φοιτητών για την Ευρώπη (AEGEE). Οι ξένοι φοιτητές προέρχονται από τις εξής χώρες: Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Τουρκία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρωσία, Τσεχία, Αυστρία, Εσθονία και Σερβία. Η AEGEE είναι μια πανευρωπαϊκή, μη κερδοσκοπική οργάνωση νέων και φοιτητών όλων των επιστημών, ανεξάρτητη από πολιτικές κατευθύνσεις, της οποίας η λειτουργία βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών της. Αριθμεί 13.000 μέλη περίπου, σε πάνω από 200 ευρωπαϊκές πόλεις. Στοχεύει στην αύξηση της κινητικότητας, τη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των νέων και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στo www.aegee.org 

Όλοι βρέθηκαν στην Καλαμάτα στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής, που θα συνεχισθεί σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, εντασσόμενη στη δράση «Θερινό Πανεπιστήμιο 2016» και η οποία συνίσταται σε ένα δημιουργικό 15ήμερο, μέσω του οποίου επιδιώκεται η επαφή των συμμετεχόντων με τα θέματα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι το οποίο προωθεί ταυτόχρονα τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδος. Το αποτέλεσμα είναι η ενδυνάμωση της θέσης της χώρας μας ως ενός από τους καλύτερους και πιο αξιόλογους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους ξένους φοιτητές και τους Έλληνες συναδέλφους τους και αναφέρθηκε στο παρελθόν της πόλης, στην τωρινή της κατάσταση και στις προοπτικές της. Τόνισε ότι πρόκειται για μία νεανική πόλη με 100 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μιας πόλης της οποίας οι αναπτυξιακές προοπτικές περιστρέφονται γύρω από τον τουρισμό και την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους φοιτητές καλή διαμονή στην Καλαμάτα και επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών του «Θερινού Πανεπιστημίου».
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 Έκτωρ Τσατσούλης αναφέρθηκε, μιλώντας προς τους Έλληνες και ξένους φοιτητές, στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 και είχε την ευκαιρία για παροχή πληροφόρησης προς αυτούς.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας παρεχώρησε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τρεις ώρες, ώστε να πραγματοποιηθούν εργαστήρια σχετικά με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τη συμμετοχή των Ελλήνων και ξένων φοιτητών.

DSCN9973_Medium.JPGDSCN9975_Medium.JPGDSCN9977_Medium.JPGDSCN9981_Medium.JPGDSCN9987_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech