Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Δήλωση του Δημάρχου σχετικά με την απόφαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ

Σχετικά με την απόφαση που έλαβε το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2016 το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, επί της μελέτης για τον νέο ΠΕΣΔΑ, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, ανέφερε - μιλώντας στους δημοσιογράφους σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου - ότι «την ψήφισε και ο Δήμος Καλαμάτας», επεσήμανε δε τα εξής: «Η απόφαση ήταν το μη χείρον. Δεν μπορούσαν οι Δήμοι να πάρουν καμία άλλη απόφαση. Η οποιαδήποτε άλλη απόφαση είχε ως προϋπόθεση συστηματική δουλειά από το 2012 και προσπάθεια για τοπική διαχείριση, τουλάχιστον από τους μεγάλους Δήμους. Εφόσον δεν υπήρχαν αυτές οι προϋποθέσεις, το μη χείρον - αυτό ήταν η χθεσινή απόφαση - ήταν η φυσική κατάληξη.

 

ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Από ΄δώ και πέρα έχουμε έναν ανηφορικό δρόμο, έναν αγώνα. Να μη θεωρεί ο κόσμος ότι τελειώσαμε με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Έναν αγώνα, που η καλή κατάληξή του δεν μπορεί να μη στηρίζεται στη συνεργασία με την Κυβέρνηση και με την Περιφέρεια».
Αφού τόνισε ότι «μπήκαν όλα μέσα σε αυτή την απόφαση», ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ορισμένα σημεία της, που πρέπει να διευκρινισθούν:
«Τι θα πει ότι θα χωροθετηθεί η δράση διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό Μεσσηνίας; Θα ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή διαδικασίες εξεύρεσης τόπου; Δεν φτάνουν οι τρεις - τέσσερις μελέτες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με τον εντοπισμό σημείων;
Τι γίνεται με τη διαδικασία των τελών, όπου θα αποφασίσουν κυρίαρχα τα Δημοτικά Συμβούλια;».

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Ο Π. Νίκας εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «αυτό το μη χείρον, το οποίο ψηφίστηκε χθες, το ασαφές και το αβέβαιον, με τις κατάλληλες κινήσεις να δώσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα».
Προσέθεσε δε ότι «αν δεν είναι η Καλλιρόη ή και να είναι η Καλλιρρόη ως χώρος διαχείρισης, χρειάζεται πολύς δρόμος ώστε να υλοποιηθούν εγκαταστάσεις».
Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε, «ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί στα ζητήματα της τοπικής διαχείρισης. Θα εκσυγχρονίσουμε τη μέθοδο. Μεθαύριο Πέμπτη έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση προώθησης του διεθνούς διαγωνισμού για εξεύρεση μειοδότη, όσον αφορά στα ζητήματα τοπικής διαχείρισης. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Αυγούστου υποβάλλεται από το Δήμο Καλαμάτας προς την Κυβέρνηση πλήρης φάκελος για χρηματοδότηση μηχανημάτων τοπικής διαχείρισης και φορτηγών και χρηματοδότηση του εξοπλισμού για τα Πράσινα Σημεία. Θα προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο 4 - 5 πράσινα σημεία, τα οποία χρειάζονται οπωσδήποτε μηχανολογικό εξοπλισμό».
Ανέφερε ακόμη ότι η κεντρική διαχείριση απορριμμάτων είτε θα γίνει από το Κράτος, είτε με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τονίζοντας ότι δεν έχει αρνητική άποψη για τα ΣΔΙΤ και προσθέτοντας: «Ας μην ξεχνάμε ότι χωρίς ΣΔΙΤ του Σουφλιά δε θα είχαμε αυτοκινητόδρομο μέχρι την Καλαμάτα. Αλλά, επί του ΣΔΙΤ και των όρων που έχει κάθε ΣΔΙΤ, σηκώνει – όπως καταλαβαίνετε – πάρα πολλή κουβέντα».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech