Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ ο Δήμαρχος για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Ζώνη», με τη Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη, μίλησε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, ο Δήμαρχος, μέσω skype, σχετικά με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που γίνεται στην Καλαμάτα, ενώ πραγματοποιούνται και άλλες μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις. Τόνισε δε ότι «είναι ένα παράθυρο για μας στην Ευρώπη και στον κόσμο, με σημαντικές παρουσίες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Φέτος γίνεται για εικοστή δεύτερη φορά με την υποστήριξη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού και τα πράγματα πάνε εξαιρετικά καλά».
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός εισιτηρίων που πωλήθηκαν για τις παραστάσεις των δύο πρώτων ημερών του φετινού Φεστιβάλ, είναι μεγαλύτερος από το σύνολο των διατεθέντων εισιτηρίων της περυσινής διοργάνωσης. Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ένα μεγάλο Φεστιβάλ δεν είναι δυνατόν να καλύψει τα έξοδά του μόνο από τα εισιτήρια, αλλά χρειάζεται και η συμβολή του Δήμου και της Κυβέρνησης, η οποία υπάρχει και από τις δύο πλευρές.
Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στη νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια κυρία Κασιούμη και στις ενέργειές της για την καλή προετοιμασία και άρτια διενέργεια του Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είπε ακόμη ότι οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το οποίο είναι νεότευκτο και στοίχισε περί τα 15 εκατ. ευρώ. Γίνονται, επίσης, παράλληλες εκδηλώσεις στο Μέγαρο και σε διάφορα σημεία της πόλης, ανοιχτά και κλειστά, με εξαιρετική επιτυχία.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου, θα κλείσει με το σπουδαίο βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε ένα gala όπερας.
Αφού ευχαρίστησε την ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους, ο Π. Νίκας έκλεισε ως εξής: «Από την πόλη μας μεταφέρουμε την αισιοδοξία σε όλη την Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για να πηγαίνουμε καλά, διότι πρέπει να προσπαθούμε όλοι για αυτό».

DSCN0003_Medium.JPGDSCN0004_Medium.JPGDSCN0007_Medium.JPGDSCN0008_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech