Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συνεδρίασε στις 20 Ιουλίου 2016

Συνήλθε στην υπ' αριθμ. 9/2016 συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 και ώρα 14.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

megaro-xorou-

1. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Κουμουνδούρου κ.λπ.). Εγκρίθηκαν:
Α) η μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Ανθέων, που είναι παράλληλη και κείται βόρεια των σιδηροδρομικών γραμμών μεταξύ Αρτέμιδος και Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου και η απαγόρευση της στάθμευσης και στις δύο πλευρές, πλην των θέσεων που υπάρχουν στην ειδικά διαμορφωμένη εσοχή. Επιτρέπεται μόνο η κίνηση προς δύση
Β) η διατήρηση της διπλής κατεύθυνσης στο τμήμα της οδού Ανθέων που είναι παράλληλη και κείται βόρεια των σιδηροδρομικών γραμμών μεταξύ Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου και Ναπολέοντος Λαπαθιώτη και η απαγόρευση στάθμευσης και στις δύο πλευρές
Γ) η μονοδρόμηση της οδού Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου από τις γραμμές του τρένου έως την οδό Κλαδά. Επιτρέπεται μόνο η κίνηση με κατεύθυνση προς βορρά
Δ) η διατήρηση της απαγόρευσης στάθμευσης στο τμήμα της οδού Κλαδά από την οδό Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου έως την οδό Αρτέμιδος, στη δεξιά πλευρά της οδού, προκειμένου να γίνεται σωστά η λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη
Ε) η απαγόρευση στάθμευσης στο τμήμα της οδού Αρτέμιδος από την οδό Κλαδά έως τις γραμμές του τρένου, λόγω της λειτουργίας φωτεινού σηματοδότη, πλην των οχημάτων που σταθμεύουν στην ειδικά διαμορφωμένη εσοχή.
2. Παραχώρηση με μίσθωση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης. Εγκρίθηκε όσον αφορά σε αποκλειστική θέση στάθμευσης στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου για την εξυπηρέτηση καταστήματος παιχνιδιών.
3. Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στα Ο.Τ. 834 και 835 του Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλεως Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
4. Έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου για υπό ίδρυση «Πρατηρίου υγρών καυσίμων μετά πλυντηρίου – λιπαντηρίου». Εγκρίθηκε.
5. Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της oδού Κρήτης, Ο.Τ. 70, για «αλλαγή χρήσης από κατοικία σε κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα». Εγκρίθηκε. Η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από την οδό Κρήτης και η έξοδος από την οδό Παπανικολάου.
6. Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, εκτός σχεδίου, για ίδρυση «συνεργείου επισκευής τροχών αυτοκινήτων». Εγκρίθηκε.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

touristiko-traino

7. Επί αιτήματος για κυκλοφορία τουριστικού τρένου στην Καλαμάτα. Εγκρίθηκε σχετική γνωμοδότηση, που αναφέρει ότι η αφετηρία θα βρίσκεται επί της οδού Αρτέμιδος (στην κάθοδο) και Νικολάου Πλαστήρα, σε ειδικά καθορισμένο χώρο, στον οποίο θα πρέπει να απαγορευθεί η στάθμευση όλων των οχημάτων, σε μήκος 20 μέτρων. Η διαδρομή θα είναι κυκλική και θα ακολουθεί τους παρακάτω δρόμους: Αφετηρία – Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σαλαμίνος – Ψαρών – Αναλήψεως – Τσαμαδού – Ναυαρίνου – ξενοδοχείο Filoxenia, αναστροφή και αφετηρία για την επιστροφή εντός parking του ξενοδοχείου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

8. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Αποκατάσταση βλαβών έργων υποδομής (τοίχοι αντιστήριξης, αποκατάσταση καθιζήσεων, διευθέτηση ομβρίων κ.λπ.)». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε μελέτη προϋπολογισμού 35.000 ευρώ με το ΦΠΑ, για τις εξής παρεμβάσεις:
Α) Αποκατάσταση δρόμου στην οδό Κορνάρου, στον Αβραμόγιαννη, όπου έχει καταστραφεί ένα τμήμα στην άκρη του δρόμου λόγω αποσάθρωσης μέρους του κατάντη πρανούς. Η αποκατάσταση θα γίνει με συρματοκιβώτια (ζαρζανέτ)
Β) Αποκατάσταση δρόμου Μενινά - Περιβολάκια στη θέση Μούσγα, όπου υπάρχει γνωστό από χρόνια πρόβλημα συνεχούς διολίσθησης όλου του πρανούς, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει όχι μόνο το δρόμο αλλά και τα τοιχία αντιστήριξης που κατά καιρούς έχουν κατασκευαστεί. Θα ταπωθεί φρεάτιο που συνέβαλε σημαντικά στη διάβρωση του κατάντη πρανούς, θα καθαιρεθεί το υφιστάμενο ρειθροκράσπεδο και σε μήκος 80 μέτρων θα κατασκευασθεί νέο, ευθυγραμμισμένο και με ενιαία κλίση, που θα καταλήγει σε υπάρχον φρεάτιο. Το οδόστρωμα που έχει υποστεί ζημιά, θα τσιμεντοστρωθεί
Γ) Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης ανάντη πρανούς στο δρόμο από Μενινά προς Περιβολάκια
Δ) Αποκατάσταση τοίχου από ξηρολιθοδομή στο δρόμο από Περιβολάκια προς Κλενεβό
9. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Επισκευή γηπέδου Άριος». Εγκρίθηκε όσον αφορά σε μελέτη προϋπολογισμού 12.700 ευρώ, για παρεμβάσεις – μεταξύ άλλων – συντήρησης στην περίφραξη, επισκευής των τερμάτων του γηπέδου 5x5 στα οποία θα τοποθετηθούν δίχτυα, κατασκευής αγωγού αποχέτευσης των αποδυτηρίων ώστε να αντικατασταθεί ο βουλωμένος υπάρχων αγωγός και προμήθειας και τοποθέτησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των φωτιστικών ιστών.

gipedo-aris 1

10. Ανάκληση μέρους της υπ΄ αριθμ. 51/2015 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία αφορά στην αφαίρεση τριών δένδρων στην οδό Πύλου. Εγκρίθηκε.
11. Αφαίρεση δένδρων στην οδό Ναυαρίνου και στην οδό Μιχάλου. Εγκρίθηκε όσον αφορά σε δένδρα που δημιουργούν προβλήματα στα γύρω κτήρια και στους πεζούς ή υπάρχει ορατό ενδεχόμενο ατυχήματος από πτώση επειδή ορισμένα δένδρα έχουν πάρει κλίση.
12. Προέγκριση ίδρυσης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος (εκτός ημερησίας διατάξεως). Εγκρίθηκε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech