Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Οι Candoco Dance Company στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Οι Candoco Dance Company, μια ομάδα που απαρτίζεται από χορευτές με και χωρίς αναπηρία, θα χορέψουν με το δικό τους, μοναδικό, τρόπο στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Κατερίνα Κασιούμη και συντελεστές της ομάδας Candoco Dance Company, η καλλιτεχνική διευθύντρια Stine Nilsen και οι χορευτές Megan Armishaw, Joel Brown και Laura Patay, αναφέρθηκαν στην παράσταση αυτής της κορυφαίας στο είδος της ομάδας χορού. Ιδιαιτερότητα της ομάδας είναι ότι συνδυάζει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία, αποδίδοντας ένα άριστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Οι χορευτές της είναι όλοι επαγγελματίες υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει 25 χρόνια παρουσίας, με υψηλό επίπεδο, είναι δυσεύρετη και έχει μεγάλη ζήτηση. Καλαματιανοί και επισκέπτες είναι πολύ τυχεροί που θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
Οι παραστάσεις θα δοθούν απόψε Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 και αύριο Σάββατο 23 Ιουλίου και ώρα 20:00, με τίτλο Beheld του Alexander Whitley & Notturnino του Thomas Hauert και θα παρουσιασθούν στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι δύο ωρών στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας από την ομάδα Candoco. Οι χορευτές της ομάδας εισήγαγαν όσους μετείχαν – άτομα με και χωρίς αναπηρία, 18 ετών και πάνω - στη σύγχρονη τεχνική του χορού μέσω δημιουργικών ασκήσεων. Στο εργαστήρι έλαβαν μέρος πάνω από 30 άτομα και είχε μεγάλη επιτυχία.
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι είναι πολύ ικανοποιητική έως τώρα η πορεία του φετινού Φεστιβάλ και αυτό φαίνεται και από τη ζήτηση των εισιτηρίων, καθώς είναι κατά 20% περισσότερα από πέρυσι. Επίσης, η έγκαιρη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού του φετινού Φεστιβάλ παρέχει τη δυνατότητα να πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων με τη λήξη του, κάτι που δίδει ελπίδα για σταθερή και έγκαιρη χρηματοδότηση και στο μέλλον.
Σημειώνεται ότι εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο και στην είσοδο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Candoco_Beheld__by_Alexander_Whitley_Photo_by_Hugo_Glendin5_Medium.jpgCandoco_Notturnino_by_Thomas_HauertPhoto_by_Benedict_Joh2_Medium.jpgCandoco_Notturnino_by_Thomas_HauertPhoto_by_Benedict__Johnson_2014b1.jpgP7220874_Medium.JPGP7220877_Medium.JPGP7220882_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech