Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επιτυχημένο το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε. Φάρις Αθανάσιος Ηλιόπουλος και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Κατερίνα Κασιούμη, με θέμα τον απολογισμό του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.
Ο Δήμαρχος δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος από την ποιότητα που κυριάρχησε στις παραστάσεις του 22ου Φεστιβάλ. Ο Δήμαρχος, δήλωσε, επίσης, «υπήρξε άθλος, μετά τα γνωστά προβλήματα και μέσα σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα να οργανωθεί με άρτιο τρόπο ένα τόσο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που ανταποκρίθηκε απολύτως στις προσδοκίες μας», «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην καλλιτεχνική διευθύντρια κα Κασιούμη, στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Φάρις. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε, επίσης, το Υπουργείο Πολιτισμού, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, τους χορηγούς του Φεστιβάλ, το κοινό που το στήριξε με το δυνατό του χειροκροτήμα και τον κ. Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο, Πρόεδρο της ΕΛΣ, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην επίτευξη των σημαντικών συνεργασιών του Φεστιβάλ με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Ο Πρόεδρος της Φάρις Αθανάσιος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι το Φεστιβάλ περνάει στην ιστορία ως ένα επιτυχημένο Φεστιβάλ, «ο κόσμος, απέδειξε, με την αυξημένη ζήτηση του για εισιτήρια των παραστάσεων του Φεστιβάλ, ότι αγκαλιάζει το Φεστιβάλ και ανυπομονεί κάθε χρόνο για τη διοργάνωση του». Ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε, επίσης, το προσωπικό της ΦΑΡΙΣ, τους εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του.
Η καλλιτεχνική Διευθύντρια Κατερίνα Κασιούμη ευχαρίστησε το δήμο για την εμπιστοσύνη και όλους τους συνεργάτες του Φεστιβάλ, τους οποίους χαρακτήρισε «αφανείς ήρωες», τους φορείς που συνέπραξαν, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους χορηγούς του Φεστιβάλ, δήλωσε, επίσης, «μέσα από το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας η τέχνη ήρθε ακόμα πιο κοντά στο κοινό και ο διαχρονικός στόχος κάθε φεστιβάλ θα πρέπει να είναι κυρίως αυτός».

Αναλυτικό απολογιστικό Δελτίο Τύπου για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού εδώ

xorhgoi349 Medium

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε «Το Μέγαρο Χορού, το οποίο φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού τα τελευταία 3 χρόνια, είναι γνωστό ότι δεν έχει ακόμα παραληφθεί από το Δήμο εξαιτίας προβλημάτων που εντοπίζονται στο μηχανισμό της σκηνής. Τα προβλήματα εντοπίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία πιστοποίησης TUV και με το θέμα αυτό θα απασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο στις 11 Αυγούστου.
Για την επίλυση των προβλημάτων είναι απολύτως διασφαλισμένοι οι πόροι, χωρίς οικονομικό κόστος για το Δήμο.
Με την πιστοποίηση και την παραλαβή του έργου θα αρχίσει η διαβούλευση για τη λειτουργία του και για τη δημοτική αρχή οδηγός είναι η μελέτη της εταιρείας PLANET, η οποία παραγγέλθηκε από την Εθνική Τράπεζα και προσφέρθηκε δωρεάν στο Δήμο.
Η εκτίμηση είναι πως όλα τα παραπάνω μαζί με τον ορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους».

  

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech