Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Κατασκευή πεζογέφυρας στον περιμετρικό για να εξυπηρετηθούν τα Μιχαλαίϊκα

Ο Δήμος Καλαμάτας, με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και σε συνέχεια επιτόπιας επίσκεψης του Δημάρχου, επισημαίνει προς το Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε ότι - στο πλαίσιο κατασκευής του περιμετρικού - έχει καταργηθεί η πρόσβαση προς την περιοχή Μιχαλαίϊκα του Δήμου Καλαμάτας, στη χιλιομετρική θέση 28 + 850 του αυτοκινητοδρόμου.

Στο έγγραφο αναφέρονται επίσης τα εξής: «Οι κάτοικοι της περιοχής μέσω παράδρομου είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στην προς τα δυτικά έξοδο της περιμετρικής, στη θέση Πέταλο, διανύοντας μία απόσταση πλέον των 1.000 μέτρων για την είσοδο-έξοδο τους στην πόλη».
Ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, πεζοί, ποδηλάτες κ.λπ. να κατασκευασθεί δικτυωτή μεταλλική πεζογέφυρα, που θα αποκαταστήσει τη σύνδεση με την καταργηθείσα δημοτική οδό.
Προτείνεται το πλάτος του καταστρώματος να είναι τουλάχιστον δυόμισι μέτρα, με ράμπες πρόσβασης εκατέρωθεν για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης, προτείνεται η κατασκευή μεσοβάθρου στη νησίδα του αυτοκινητοδρόμου, ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής της πεζογέφυρας. Για το παραπάνω έργο, ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να συμβάλει οικονομικά.

Πρόθεση του Δημάρχου είναι να επισκεφθεί το Υπουργείο Υποδομών εντός του Αυγούστου γι' αυτό το θέμα. Πρέπει, όμως, να υπάρξει συνειδητοποίηση ότι αρμόδιο να επιλύσει το ζήτημα είναι το Υπουργείο Υποδομών. Ο Δήμος πιέζει, προτείνει, αποδέχεται γραπτά τη συμμετοχή του στο κόστος, αλλά δεν είναι εκείνος που λαμβάνει την απόφαση.

mixaleika.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech