Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επιστολή του Κ21 για το φορέα υλοποίησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

Με επιστολή του προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Έκτωρ Τσατσούλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21, αναφέρεται στο φορέα υλοποίησης της διοργάνωσης «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Στην επιστολή του, ο κ. Τσατσούλης επισημαίνει ότι σχετική τροπολογία, που αφορά στη λειτουργία του φορέα διαχείρισης είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς επιτρέπει στους Δήμους που έχουν θέσει υποψηφιότητα να συστήνουν μία Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με σκοπό την διαχείριση και υλοποίηση της δράσης. Δυστυχώς, όμως, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαχείρισης μίας τέτοιας διοργάνωσης, λόγω της προσαρμογής όλων των Ανώνυμων Εταιρειών του δημοσίου στα δεδομένα του δημοσίου τομέα (εφαρμογή μνημονίων) και δεν παρέχεται καμία ευελιξία στην προτεινόμενη ΑΕ, που πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει «βάσει των κανόνων της ιδιωτικής οικονομίας και της αγοράς, πάντοτε στο πλαίσιο τήρησης των κανόνων νομιμότητας», όπως αναφέρεται και στη «Συνοπτική Έκθεση Αξιολόγησης» της τροπολογίας.
Ο κ. Τσατσούλης προτείνει «να γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση για την νικήτρια πόλη, με νόμο που να ορίζει ακριβώς τόσο τον σκοπό της εν λόγω Α.Ε. όσο και τις διευκολύνσεις που θα παρέχονται για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Θεωρούμε ότι ο νόμος 3322/2005 (ΦΕΚ Α΄ Αρ. Φύλλου 58 – 7/3/2005) «Ίδρυση Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάτρα 2006 Α.Ε.» μπορεί να αποτελέσει την βάση εργασίας, με προσαρμογή φυσικά τόσο στους νέους κανόνες και απαιτήσεις του θεσμού, όσο και στον προγραμματισμό της νικήτριας πόλης».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech